Natassia Malthe

Norske Natassia i voldtektssøksmål mot Weinstein: - Lettet over arrestasjonen

- Har forårsaket så mange kvinner så mye unødig smerte.

STO FRAM: Skuespiller Natassia Malthe sto i fjor fram og anklaget Harvey Weinstein for voldtekt. I dag er hun lettet over sakens utvikling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STO FRAM: Skuespiller Natassia Malthe sto i fjor fram og anklaget Harvey Weinstein for voldtekt. I dag er hun lettet over sakens utvikling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Natassia Malthe flyttet fra Los Angeles i 2016 og reiste seinere hjem til Oslo hvor hun har startet karrieren og livet på nytt. Mye av grunnen til returen var opplevelsene hun hadde med mektige, mannlige Hollywood-aktører opp gjennom åra. Blant dem Harvey Weinstein (66).

I dag ble filmprodusenten og den falne Hollywood-mogulen ført ut av en politistasjon i New York i håndjern, arrestert og siktet for voldtekt. Apparatet til Weinstein, bekrefter fredag ettermiddag overfor Dagbladet at Weinstein har erklært seg ikke skyldig og nå er tilbake i friluft etter å ha betalt to millioner dollar i kausjon.

Natassia Malthe sier til Dagbladet i dag at hun føler seg lettet over arrestasjonen.

- Men det er fortsatt en lang vei igjen. Jeg håper han nå holdes ansvarlig i en straffesak, og at han en dag virkelig forstår konsekvensene av oppførselen sin, som har forårsaket så mange kvinner så mye unødig smerte, sier Malthe, som vet mye om livet som kvinne i Hollywood etter å ha spilt i over 50 filmer.

- Objektifiseringen er så ekstrem der borte, og man tvinges til å være kreativ når man avslår mektige menn. Fornærmer du feil person, blokkeres karrieren din, sa Malthe da Dagbladet møtte henne før jul i forbindelse med en større metoo-reportasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer