Norske og amerikanske bluesbrødre til Notodden

The Original Blues Brothers Band og fire norske «supergitarister» er klare for Notodden Blues Festival.

KULE «BRØDRE»: The Blues Brothers Band anno 2015 -  med originalmedlemmene Steve Cropper (nr. fem fra v.) og Lou Marini (nr. to fra h.) -  kommer til Notodden Blues Festival i august neste år. Foto: Pepe Botella
KULE «BRØDRE»: The Blues Brothers Band anno 2015 - med originalmedlemmene Steve Cropper (nr. fem fra v.) og Lou Marini (nr. to fra h.) - kommer til Notodden Blues Festival i august neste år. Foto: Pepe Botella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holder de på fortsatt? spør du kanskje. Mange medlemmer er riktignok falt fra, men så lenge Steve «The Colonel» Cropper og Lou «Blue Lou» Marini holder takten er det liv i Blues Brothers-bandet.

«The Colonel» Cropper er mannen bak noen av de største hitlåtene innenfor det som ble en egen sjanger, Memphis soul, med utspring i Stax-studioet på 60-tallet.

Blues Brothers-bandet kom i stand i forbindelse med en sketsj i tv-showet «Saturday Night Live» i 1976, men de fleste kjenner det fra filmen «The Blues Brothers» fra 1980.

De besøkte Notodden i 1998 og 2011, og lørdag 6. august lager de blues- og soulfest. Det blir garantert mørke dresser og høy Ray-Ban-faktor i Hovigs hangar, det store bluesteltet på torget.

Norske bluesbrødre Fire andre bluesbrødre som også vil være med på festen er gitaristene Vidar Busk, Amund Maarud, Magnus Berg og Daniel Eriksen.

Stjernelaget spilte første gang sammen under 20-årsjubileet til Østkanten bluesklubb i november, og det var så vellykket at det må gjentas under landets største bluesfestival.

Unge stjerner Magnus Berg (19) fikk sitt gjennombrudd på festivalen i høst, og kommer tilbake i august med egen konsert. En annen ung stjerne, Lisa Lystam (23), kommer til Notodden for første gang. Lystam og hennes Family Band er Sveriges mest populære bluesband akkurat nå, og har allerede «spilt seg inn» i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.