Norske peniser mellom permer

Hundre norske peniser får plass mellom permene i ny bok.

- Jeg har svart på spørsmål fra menn i mange tiår, og 50 prosent av dem handler om penis. Det, samt alle dårlige svarene man får, er hovedgrunnen til denne boken, sier Esben Esther Pirelli Benestad, en av fire sexologer bak tekstene i boken.

Den behandler mannens kjønnsorgan kulturhistorisk, anatomisk samt gjennom spørsmål og svar.

Berettigelse

- Boken viser sin berettigelse dersom den gjør menn tryggere på seg selv og får dem til å leve godt med understellet de er utrustet med, mener medforfatter Geneviève Fonteneau Hardeberg.

Med på prosjekter er også fotograf Jo Michael, som har tatt bilder av veslekaren til hundre norske menn i slapp og stiv tilstand. Rundt tusen penisfotografier har han tatt i arbeidet med boken.

- Å fotografere hundre onanerende menn jeg ikke kjenner var et så avsindig oppdrag at jeg bare måtte si ja, sier Michael

Målestokk én til fire

Bokens forfattere startet med å spørre 40 menn om de ville stille opp og bli fotografert. 15 av dem sa ja til «solidaritetsreisningen», som en av dem sa, men et par av dem ombestemte seg etterpå på grunn av negative bemerkninger i lokalsamfunnet og lokale medier.

Mennene i boken er mellom 18 og noen og sytti år. Michael forteller at han slet med å finne formen på bildene.

- Fra en fotografs synspunkt er det ikke pent, det her. Bildene skulle være objektive, ikke erotiske og spenningsladde. Ereksjonene på mennene forsvant fort, så jeg måtte være rask som en naturfotograf.

Minst ett hjelpemiddel

Ereksjonene i boken ble frambrakt ved at fotoobjektene kunne velge å ta med sin partner, eller å bruke tilgjengelige filmer, blader, massasjeapparater eller ereksjonssprøyte.

- Alle brukte minst ett hjelpemiddel, fastslår medforfatter Einar Aakvåg.

Mens bokens omslagsbilde er i virkelig målestokk, er alle bildene i boken i målestokk én til fire. For sammenligningsgrunnlagets skyld er alle peniser oppgitt med mål i centimeter.

- Modellene har målt selv, så vi kan ikke garantere at det er riktige mål, påpeker Aakvåg.

(NTB)

STOLTE FORFATTERE: Denne gjengen har laget verdens første penisatlas: designer Maya Lie, forfatter og sexolog Ragnhild Dahl Keller, forfatter og sexolog Einar Aagvåg, forfatter og samlivsrådgiver Geneviève F. Hardeberg, forfatter og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad og fotograf Jo Michael.