Norske pirater tror på flere straffesaker

Men advarer mot å spre frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • Razzia mot Pitbull-pirat

• En av fem laster ned film

(Dagbladet.no): Tidligere denne uka ble en 44-åring fra Fredrikstad siktet for å ha kopiert og spredd et eksemplar av filmen «Pitbullterje» på nett.

Bransjen sier de har flere liknende saker på trappene. Det tror Vegard Olsen - leder av den norske Piratgruppen - er riktig. Piratgruppen er en forening som «jobber for å få fram et alternativt syn», og for å legalisere fildeling.

- Ja, jeg ser ikke bort fra at plate- og filmbransjen har startet en større aksjon. Vi har sett eksempler på flere saker i Danmark og Sverige, uten at det har hatt noen synlig effekt, sier Olsen til Dagbladet.no.

- Sprer frykt

I Sverige ble det en stor debatt om fildelingsproblematikken da en 28-åring i fjor høst ble dømt for å ha spredd filmen «Hip hip hora».

I Norge har det vært mer stille om temaet. Svenske Piratbyrån har flere tusen medlemmer på sitt forum. Norske Piratgruppen har foreløpig 500, ifølge Olsen.

- Det lureste bransjen kan gjøre er å komme fildelerne i møte, mens det vil være veldig dumt å spre frykt i håp om å skremme folk fra å laste ned. Å gå etter enkeltpersoner er ikke veldig smart, mener Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer