Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Playboy åpnet smekken

OSLO BY NIGHT (Dagbladet): Playboy på engelsk heter det samme på norsk, og i går kveld ble det første nummeret, i en lettkledd norsk språkdrakt, presentert for 450 inviterte i den neonfattige hovedstaden. Det alle vi menn ventet på, fikk vi også. Christina Gjerdrum (23) fra Grefsen. Forsikringskundekonsulenten som er den første til å vise fram et stort stykke Norge i fire farger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forresten, det er hun ikke. For playmates har Kjell Magne-nasjonen hatt siden 1962, da Kari Knudsen viste fram Hardangervidda vest, tett etterfulgt av dalstrøka innafor signert Unni Terjesen.

Men det var i gamle sexbombedager. Nå er det såkalt nytt kjøtt i herrebutikken for Vegas-herrer, med blonde, fagre og garantert silikonfrie Christina Gjerdrum.

Ingen Gro-dag

- Du jobber i et forsikringsselskap, hvilket?
- Det vil jeg ikke si.

- Er det Gjensidige som består?
- Nei, og mer vil jeg ikke si, noe skal jo være hemmelig, sier Christina og smiler, i lepperødt burgunder, før hun letter på sløret: født i Bodø, har to søsken og skal på jobben i morra (dvs. i dag).

- Ingen Gro-dag på deg, altså?
- Nei, men det blir litt rart, jeg har jobbet der i et halvt år bare.

- Skal du ta den blå Grefsen-trikken nummer 12?
- Nei, bussen.

- Hvilket nummer har den?
Christina smiler før hun sier: - Jeg tar bussen og jeg sier ikke hvilket nummer den har.

Men for de som lurer, kan vår undersøkende journalistikk avdekke at Christinas kollektive ansvar er... nummer 56.

Og dette er faen døtte meg et kjønnsscoop. Fordi 1956 var året da svenske Anita Ekberg prydet Playboy, tre år etter at Hugh Hefner hadde startet magasinet og fronten til Marilyn Monroe. Gamle Hugh var dog ikke til stede i går.

Men det var Henry Marks, senior vicepresident i dollarbillionbutikken, som nå kan leses på 16 språk. Og ditto kroppsspråk.

Et silketrusekast...

Til stede var også NRK-nattradioens Terje Myklebust og et ukjent hav av kjentfolk fra hovedstadens børs- og barmiljø. Åstedet for Harrywood-gallaen var Playboy-galleriet på Karl Johan, et delikat silketrusekast unna Stortinget.

- Hvordan holder du deg i form, Christina?
- Jeg har gått langrenn siden jeg var seks til jeg var atten år. Min beste plassering var nummer seks i NM for juniorer.

- Hadde du ingen betenkeligheter med å stille opp uten en tråd?
- Jo, jeg tenkte meg godt om, men fant ut at dette var en sjanse jeg måtte ta.

- Er du gift?
- Nei.

- Kjæreste?
- Nei.

- Første helnorske nummer er til salgs, i et opplag på 60000 i morgen tidlig, kanskje det kommer noen tilbud på mannefronten?
- Ja, det er mulig, det.

- Skal du så til USA etter dette?
- Det vil jeg ikke si noe om, sier Christina og smiler et smil som kanskje vil få Jostedalsbreen til å smelte et sted mellom Brit Ekland og Claudia Schiffer.

I blanke messingen

To som også smilte i går var playmate fra 1974, Ingeborg Sørensen, kjent fra blant annet Valentiner-ballet, og administrerende direktør Wenche Steen.

Sistnevnte ønsket oss i mørk dress, og nystrøkne underbukser, velkommen. Nei, det er feil, hun ønsket oss «welcome». Ingeborg sa også noe: «I'm glad to be a part of the Playboy-family».

To menn som også...også smilte, fra pung til pung, var utgivermannen fra Media Holding, keiser Sten Ture Jensen, og redaktør Nils E. Bjørnæs.

- Jeg er stolt over det disse folkene har fått til med det første nummeret, men det er trykt et altfor lite førsteopplag, sa Sten Ture med stett og champisbror Delapierre i lanken.

Og det var det. Nok en melkesjokoladedyd er tatt og vi ruslet ut fra det bunnie-frie selskapet. Klappet fire eksemplarer av den truede bilrasen Jaguar. De sto nemlig på fortauet - i blanke messingen.

PLAYBOY-KEISER: Sten Ture Jensen (i midten) med jentene som serverte champagne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!