Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske PR-eksperter hyller Kanyes siste stunt

Etter å ha skiftet albumtittel to dager før skiveslipp, lar Kanye West fansen gjette hva tittelen «T.L.O.P» betyr.

 NYTT ALBUM: Kanye West slipper ny skive i morgen, i går byttet han navn på albumet. Nå må fansen gjette hva det betyr. Foto: NTB Scanpix
NYTT ALBUM: Kanye West slipper ny skive i morgen, i går byttet han navn på albumet. Nå må fansen gjette hva det betyr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Selverklært geni og multitalent, Kanye West, har de siste månedene vært aktiv med å gjøre verden klar for sitt nye album, som gis ut i morgen.

Nå har han byttet navnet på albumet nok en gang.

«T.L.O.P.» er den kryptiske tittelen, men hva det betyr vil ikke West si.

I en Twitter-melding ber West fansen om å gjette hva dette betyr.

Den som har svaret innen i morgen vil få billetter til «Yeezy Season 3», morgendagens showcase av hans nye album i Madison Square Garden, og et par av hans eksklusive Yeezy-sko.

Så langt har ingen gjettet riktig, men i skrivende stund har hashtaggen #TLOP en rekkevidde på 2,3 millioner mennesker.

- Ikke problematisk PR-ekspert ved Geelmuyden AS, Hans Geelmuyden, synes Wests påfunn er et morsomt grep for å skape dialog med fansen.

- Det der synes jeg var et morsomt grep for å markedsføre seg. Han vet virkelig å utnytte dagens teknologi, sier Geelmuyden til Dagbladet.

Han mener at navneskiftet så kort tid før lansering overhodet ikke er en problematisk måte å gjøre dette på, og roser West i hans evne til å bruke sosiale medier.

- Det her er sånn sosiale medier skal brukes. All ros til Kanye West for dette. Som man ser når han legger ut dette så skaper han dialog med markedet. Dette er helt riktig måte å bruke sosiale medier på, og jeg har ikke sett lignende som jeg kommer på, sier Geelmuyden. 

- Kult og hipt TV-sjef i Carat og PR-ekspert, Morten Wiberg, synes også det West har gjort er en interessant måte å skape engasjement for albumet på.

- Han har en del følgere og fans som liker det han gjør. Så det er en kul greie å gjøre for dem. Det er jo positivt for ham å skape et så sterkt engasjement på en gratis måte, bare ved å sende ut en melding, sier Wiberg.

- Det er kult og hipt, og det er klart at det skaper nyheter og trøkk rundt ham og musikken.

- Finurlig PR-rådgiver Elizabeth Hartmann synes pr-stuntet er spennende og nytenkende.

- Det her er ganske finurlig og spennende. Det kan jo være at han ikke veit navnet selv, så han trenger tips, humrer Hartmann på telefonen.

Hun tenker at sannsynligheten for at albumet ikke har noe navn er ganske stor.

- Nå står han fritt til å velge hvem som får premien, og har det ikke en tittel så kan han plukke ut hvem som representerer albumet best basert på sted, kjønn, kultur og alt, sier Hartmann.

I en bransje hvor man er nødt til å tenke nytt hele tiden mener Hartmann at det West har gjort er ganske snedig.

- Jeg har aldri opplevd at akkurat dette har blitt gjort før. Det er jo fint at det skaper engasjement og man ser at dette blir delt videre. Det å kjøpe seg denne rekkevidden koster utrolig mye penger, sier hun om innlegget som spres rundt nå.

Hartmann tenker at forventningen West nå har skapt er et godt triks for å holde live i oppmerksomheten rundt albumet.

- Mange kommer jo nå til å lure på hva plata egentlig heter. Han har nå skapt forventninger hos fansen som deler dette rundt og ut på sosiale medier. Når da katta slippes ut av sekken i morgen vil folk mene noe, sier Hartmann.

Samplet norsk kristenlåt Like før jul ble det kjent at Kanye West og flere av hans stjernevenner har brukt et sample fra den norske kristenfunkgruppa Good News' over 40 år gamle låt «Konkusjon» som hjelp til å formidle deres låt om «money, pussy, alcohol». 

Det nye albumet har vært gjennom en rekke forandringer, og før jul ble albumets første tittel «So Help Me God» gjort om til «Swish».

«Swish» ble for kort tid siden gjort om til «Waves», noe som ble startskuddet i twitter-beefen mellom Wiz Khalifa og West.

Den kortvarige beefen førte til at vi har fått se en uvant side av West på Twitter.

I slutten av januar kunngjorde han ydmykt at hans nye plate er den beste plata noensinne i musikkhistorien.
 
Utsagnet trakk han tilbake kort tid etter krangelen med Wiz, i en tweet hvor han uttalte seg om at det var nok ikke den beste, men én av de.

Norsk produsent «T.L.O.P», som det nye vidunderet til West skal hete, blir hans sjuende studioalbum, og artister som Kendrick Lamar, Ty Dolla $ign og Post Malone gjester på skiva.

Cashmere Cat-produksjonen «Wolves» med Sia og Vic Mensa som gjesteartister er også med på albumet.

I morgen lanseres albumet med et live-show fra Madison Square Garden som skal vises på utvalgte kinoer rundt omkring i verden.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media