Norske punkere i nazi-krangel

Alarm-vinnere føler seg utestengt fra Samfundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stavangerbandet Purified In Blood vant årets Alarm-pris for beste liveband.

Men de føler seg utestengt fra Studentersamfundet i Trondheim. Ifølge bandet er årsaken at de er venner med den kontroversielle gruppa Haggis, som har vært anklaget for å ha nynazistiske sympatier.

- Hverken vi eller Haggis er noe naziband. Purified In Blood har alltid jobbet aktivt for antirasisme, sier gitarist Tommy Svela til Dagbladet.no.

- Dårlig gjort

Han er redd for å miste spillejobber hvis ryktet om bandets vennskap med nynazister sprer seg blant norske konsertarrangører.

- Dette er skikkelig drøyt. Vi skal prøve å leve av musikken, og da er det ikke spesielt gunstig med saker som dette. Samtidig er det vi står for så langt unna nazisme, at jeg egentlig ikke tror noen tar det seriøst.

Konflikten mellom Samfundet og Stavanger-bandene har vært hyppig debattert på diverse nettsteder de siste dagene.

Etter å ha blitt konfrontert med et rykte om at Purified In Blood ikke var ønsket på Samfundet, tok Haggis\' bookingansvarlig kontakt med en som jobber ved stedet for å be om et svar på hvor dette kom fra. I den påfølgende mailkorrespondansen - som Dagbladet.no har sett - svarer Samfundet-medarbeideren at det gis inntrykk av at Haggis promoterer hat og vold, samt benytter seg av visse koblinger og referanser til «white pride»-bevegelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer