FRA VIDEOEN: Britney Spears danser seg inn i dommedag. Se videoen under ingressen. Foto: Sony
FRA VIDEOEN: Britney Spears danser seg inn i dommedag. Se videoen under ingressen. Foto: SonyVis mer

Norske Ray Kay får Britney til å danse mens jorda går under

Se hele Britney Spears' «norske» video her!

(Dagbladet): Etter å ha jobbet iherdig i flere uker med å ferdigstille musikkvideoen til Britney Spears' nye singel «Till the World Ends», er norske Ray Kay endelig ute av klipperommet.

I natt slapp han det ferdige resultatet, hvor innholdet frem til i går hadde vært en godt bevart hemmelighet.

Videoen er satt til fremtiden, den 21. desember 2012. Dette er datoen som mange Maya-indianere har regnet som dommedag, ettersom det er den siste dagen i mayakalenderen. Den har et «Mad Max»-aktig tilsnitt, og viser en skinnjakkekledd Britney som må rømme ned i et avløpssystem når dommendagen inntreffer.

Vil ha tilbake energien Dagbladet snakket i går med Ray Kay om videoen, og han kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Han håper han har klart å fremstille Britney like energisk som da hun var på topp for ti år siden.

- Jeg har forsøkt å få tilbake energien, smilet og swaggeren som hun hadde for ti år siden. Jeg har lagt ned en stor mengde arbeid i nettopp dette, for noen av de siste musikkvideoene hennes har ikke vært like sterke som de var den gang, sa Ray Kay.

Da han la ut et 30 sekunder langt klipp på nettet i går natt norsk tid, strømmet det på med positive tilbakemeldinger fra Britney-fansen. Men vanligvis bryr han seg egentlig ikke så mye om fansens ønsker.

- Jeg gjør det jeg liker selv, og tror på mange måter det er derfor jeg har hatt såpass mye suksess. Men med Britney-videoen var det annerledes. Fansen hennes har hatt så mange internettkampanjer rundt innholdet til «Till The World Ends», at det har vært umulig å ikke legge merke til engasjementet deres. Jeg elsker Britneys fans og valgte å spille på lag med dem. De er kjente for å være veldig vanskelige å ha med å gjøre, så jeg er veldig fornøyd med at de likte previewet, sier Ray Kay.

Megabudsjett Og når man skal jobbe med storheter som Britney Spears, blir det ikke spart på innspillingsbudsjettet.

STJERNEREGISSØR: Norske Ray Kay fra Haugesund, bosatt i Miami, har regissert stjerner som Lady Gaga, Beyoncé, Justin Bieber og Britney Spears. Foto: Privat
STJERNEREGISSØR: Norske Ray Kay fra Haugesund, bosatt i Miami, har regissert stjerner som Lady Gaga, Beyoncé, Justin Bieber og Britney Spears. Foto: Privat Vis mer

- Dette er faktisk det største budsjettet jeg noensinne har jobbet med, helt på høyde med slik musikkvideobudsjettene var før i tiden da det virkelig var penger i omløp. Det var ikke bare litt større, men flere ganger så stort som det nest største jeg har jobbet med, røper Ray Kay.

Dagbladet har tidligere skrevet om Britneys norske hjelpere. I tillegg til Ray Kay, har låtskriveren Ina Wroldsen, Stargate og danseren Mona Berntsen vært med å dra lasset rundt Britneys nye album «Femme Fatale».

Dopkontrakt Berntsen vises flere ganger i videoen. For å være med på Britney-innspillingen måtte hun skrive under på en kontrakt hvor hun blant annet forpliktet seg til å ikke forsyne den skandaleombruste superstjerna med alkohol, narkotika eller reseptbelagte midler.

- Arbeidstaker anerkjenner nødvendigheten av at Britney ikke blir utsatt for alkohol, narkotika eller reseptbelagte midler.

I BRITNEY-VIDEOEN: Den norske danseren Mona-Jeanette Berntsen, som vant "So You Think You Can Dance" i 2008, har tidligere danset for både Justin Bieber og Michael Jackson. Foto: Privat
I BRITNEY-VIDEOEN: Den norske danseren Mona-Jeanette Berntsen, som vant "So You Think You Can Dance" i 2008, har tidligere danset for både Justin Bieber og Michael Jackson. Foto: Privat Vis mer

Brudd på kontrakten kunne ifølge dokumentet, som ble gjort tilgjengelige av nettstedet TMZ, føre til at Britneys plateselskap krevde 500 000 dollar, omlag 2,8 millioner kroner i erstatning fra danserne.

- Jeg vet ikke så mye om slike kontrakter, men jeg respekterte den selvfølgelig og skrev under, sa Berntsen, som ikke kan diskutere kontrakten ytterligere, til Dagbladet for tre uker siden.

STJERNA SJØL: Britney Spears la ut dette bildet av seg selv på Twitter under innspillingen. Foto: Privat
STJERNA SJØL: Britney Spears la ut dette bildet av seg selv på Twitter under innspillingen. Foto: Privat Vis mer