Norske Ray Kay filmer Beyoncé

Lager musikkvideo til «Freakum Dress».

Han er i ferd med å bli en av USA mest populære musikkvideoregissører. Mandag skal norske Reinert K. «Ray Kay» OIsen (28) starte innspillingen av Beyoncés neste video.

Det er utrolig morsomt å få jobbe med Beyoncé igjen, sier Olsen på telefon fra New York.

Han har vært i forhandlinger i tre uker, og diskutert ideer på telefon med Beyoncé. Under Spellemann-sendingen lørdag nevnte Olsen at han kanskje skulle få oppdraget, og at han derfor ikke kunne komme til Oslo for å dele ut prisen for årets video. I går fikk han bekreftelsen fra plateselskapet til verdens for tiden mest populære kvinnelige artist.

Sterk CV

Videoen er til låta «Freakum Dress» fra albumet «B\'Day», som har ligget i toppen av salgslistene i USA og resten av verden siden den kom ut i september i fjor. Den ligger fortsatt på 13. plass på Billboard-lista i USA etter 21 uker.

Olsen har etter hvert fått en imponerende CV å vise til. Han har regissert videoene til en haug av USAs største artister: Cassie, Stacie Orrico, Jamelia, Christina Milian og ikke minst -  Destiny\'s Child, med Beyoncé Knowles i sentrum.

-  Det var et gjennombrudd for meg, og et stort steg opp Nå har jeg et navn her borte, og har fått en god del anerkjennelse for det jeg har gjort.

Abstrakt neon-verden

SUPERSTJERNE: Låta som Reinert K. «Ray Kay» Olsen skal regissere videoen til, er «Freakum Dress» som finnes på Beyoncés storselger «B\'Day». Mora til Beyoncé skal ordne kjolene. Foto: SCANPIX/AP
SUPERSTJERNE: Låta som Reinert K. «Ray Kay» Olsen skal regissere videoen til, er «Freakum Dress» som finnes på Beyoncés storselger «B\'Day». Mora til Beyoncé skal ordne kjolene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Videoen skal spilles inn i New York mandag, og i helga skal Olsen jobbe med å sette i stand studioet. De har 16 timer på seg, så alt må være spikret på forhånd. Beyoncé skal plasseres i en «Abstrakt neon-verden»

-  Hovedscenen skal være en catwalk der hun og danserne viser fram noen metalliske kjoler, som moren til Beyoncé skal fikse, sier Olsen, som gleder seg til å tilbringe tid med Beyoncé.

-  Når du har nådd helt til toppen av musikkverdenen har du noen kvaliteter og egenskaper som er helt eksepsjonelle, men som er vanskelig å sette ord på. Jeg føler uansett at det smitter over på en måte, og at jeg lærer noe av å jobbe med henne.

Suksessoppskriften

For tida jobber Olsen med flere andre prosjekter, men er usikker på hvilke av dem som blir realisert. Uansett har han nok å gjøre, og tilværelsen som musikkvideoregissør i USA er vesentlig mer lukrativ og behagelig enn i Norge.

-  Da jeg lagde videoer i Norge, kan jeg ikke huske at jeg fikk betalt en eneste gang, sier Olsen.

Suksessoppskriften hans er så amerikansk som den kan bli:-  Det aller viktigste er å ha tro på deg selv. Ikke håpe, men vite at hvis jeg får sjansen, så kan jeg gjøre jobben. Her kan du se «Ray Kays» videoer.

STJERNEREGISSØR: Norske Reinert K. «Ray Kay» OIsen.