Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Ray Kay kan vinne fire MTV-priser

Regisserte Lady Gagas «Poker Face»-video.

KAN BLI PRISVINNER: Regissør Reinert K. Olsen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
KAN BLI PRISVINNER: Regissør Reinert K. Olsen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De nominerte til årets MTV Video Music Awards er klare. Den norske regissøren Reinert K. Olsen (31), med kunstnernavnet Ray Kay, kan i beste fall stikke av med fire statuetter under prisutdelingen 13. september.

Haugesund-mannen har regissert Lady Gagas «Poker Face», som er nominert i klassene for årets video, beste kvinnelige video og beste popvideo. Nordmannen står også bak Kristinia DeBarges «Goodbye», som er nominert i klassen for beste koreografi.

Ray Kay slo gjennom som musikkvideoregissør med Destiny's Childs «Soldier» i 2004 og fikk også jobben med å visualisere Beyoncés «Freakum Dress».

- Destiny's Child var et gjennombrudd for meg, og et stort steg opp. Nå har jeg et navn her borte, og har fått en god del anerkjennelse for det jeg har gjort, sa han til Dagbladet for to år siden.

Andre artister Ray Kay har jobbet med, er Enrique Iglesias og Christina Milian. Du kan sjekke porteføljen hans på hans egen nettside og samtlige VMA-nominasjoner hos MTV.

Årets Video Music Awards-utdeling går av stabelen i New York, der den britiske komikeren Russell Brand i år som i fjor skal lede showet. Det er Beyoncé og Lady Gaga som kan skryte av flest nominasjoner, med ni hver.

Katy Perry, Ne-Yo og Chace Crawford fra Gossip Girl blir blant prisutdelerne, mens Pink er blant artistene som skal opptre, ifølge People.

RAY KAY PÅ JOBB: Her instruerer nordmannen artisten Dream under et videoopptak i Los Angeles. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
RAY KAY PÅ JOBB: Her instruerer nordmannen artisten Dream under et videoopptak i Los Angeles. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!