REGISSØR: Nordmannen har regissert videoer for blant andre Lady Gaga, Beyoncé og Enrique Iglesias. Til sammen er videoene hans vist over en milliard ganger på YouTube, og musikkvideoen han regisserte for Justin Bieber, «Baby», er den nest mest sette på YouTube noensinne. Foto:Privat
REGISSØR: Nordmannen har regissert videoer for blant andre Lady Gaga, Beyoncé og Enrique Iglesias. Til sammen er videoene hans vist over en milliard ganger på YouTube, og musikkvideoen han regisserte for Justin Bieber, «Baby», er den nest mest sette på YouTube noensinne. Foto:PrivatVis mer

Norske Ray Kay måtte signere på taushetsavtale for å jobbe med Cher

Står for 66-åringens comebackvideo.

(Dagbladet): Reinert «Ray Kay» Olsen (34) fra Haugesund er en av verdens mest populære musikkvideoregissører.

Nordmannen har regissert videoer for blant andre Lady Gaga, Beyoncé og Britney Spears. Til sammen er videoene hans vist over en milliard ganger på YouTube, og musikkvideoen han regisserte for Justin Bieber, «Baby», er den nest mest sette på YouTube noensinne med over 800 millioner visninger.

- Digger henne Når Cher nå skal gjøre comeback etter 13 år med låta «Woman's World», er det Ray Kay som skal skyte musikkvideoen.

- Dette gleder jeg meg stort til. Låten er kul og det blir veldig moro å jobbe med Cher foran kamera. Jeg har jo digget mange av låtene til Sonny og Cher fra 60-tallet. Det er ikke mange artister som har holdt på i 50 år, skriver Ray Kay i en epost til Dagbladet.

Regissøren sier at det skal være en «kunstnerisk video», men vil ikke røpe mer om hva den skal handle om. Hemmeligholdet rundt prosjektet er enormt.

- Vi må signere kontrakter for at alt skal holdes hemmelig. Location er også hemmelig. Ingen i crewet får med seg mobil eller kamera inn, og alle må ha armbånd for å gå inn og ut av studio. Det er eksepsjonelt mye sikkerhet for å holde unna paparazzi og fans, så vi kan få arbeidsro.

Hyrer inn kjæresten Cher slo gjennom på 60-tallet sammen med ektemannen Sonny Bono i duoen Sonny & Cher. Siden har hun solgt over 100 millioner plater og vunnet Oscar for sin skuespillerprestasjon i «Moonstruck» i 1987.

- Jeg var hjemme hos Cher i helga, og jobbet med henne og stylistene for å planlegge stylingen. Da fikk jeg høre noen historier fra Cher, og ble litt kjent med henne. Jeg har utrolig godt inntrykk av henne, og skal gi gass på denne videoen. Cher er veldig involvert og vet hva hun vil ha.

Ray Kay er kjæreste med modellen Cathrine Haave, som har fått en rolle i den kommende Cher-videoen.

- Den superflinke kjæresten min skal være med i videoen. Hun passet perfekt til en av rollene i videoen, og må selvfølgelig jobbe like hardt som alle de andre og yte maka. Det er veldig gøy å ha med henne på dette prosjektet.

COMEBACK: Cher spiller den 22. januar inn videoen til sin første låt på 13 år med norske Ray Kay. Foto: NTB Scanpix
COMEBACK: Cher spiller den 22. januar inn videoen til sin første låt på 13 år med norske Ray Kay. Foto: NTB Scanpix Vis mer