Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Ray Kay nektet Britney å gå på do

Det gikk hardt for seg under innspillingen av Britneys nye dommedagsvideo. Se en smakebit av videoen her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske regissøren Ray Kay har de siste ukene jobbet hardt med å ferdigstille musikkvideoen til Britney Spears' nye singel «Till the World Ends».

I natt slapp han en 30 sekunder lang smakebit. Den har et «Mad Max»-aktig tilsnitt, og viser en skinnjakkekledd Britney som må rømme ned i et avløpssystem når dommendagen inntreffer. For å danse, selvfølgelig.

Ray Kay selv kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet.

- Jeg har forsøkt å få tilbake energien, smilet og swaggeren som hun hadde for ti år siden. Jeg har lagt ned en stor mengde arbeid i nettopp dette, for noen av de siste musikkvideoene hennes har ikke vært like sterke som de var den gang, sier Ray Kay, som egentlig heter Reinert K. Olsen, til Dagbladet.

Donekt Samtidig som klippet fra den nye videoen ble sluppet, la MTV ut en del av dokumentaren «Britney Spears: I'm the Femme Fatale» på nettsidene deres. Her får man et unikt innblikk i hvordan litt av musikkvideoen ble til.

I en sekvens ser man Ray Kay avslå superstjernas ønske om å gå på do.

- Hehe, ja. Jeg gjorde det. Jeg hadde veldig godt samarbeid med Britneys management, som kjenner henne veldig godt. De ga uttrykk for at det gikk greit å si nei til denne dopausen, så da var det greit. Det passet ikke helt med et stopp i innspillingen akkurat da, forklarer mannen som tidligere har regissert stjerner som Beyoncé, Justin Bieber og Lady Gaga.

- Så det har ikke noe å si at det er Britney Spears som spør om dopause?

-  Når mange av de største stjernene forsvinner fra settet, kan det være vanskelig å få dem tilbake igjen. De kan ofte begynne å gjøre et intervju eller ta en telefon til søstra si. Vi måtte bli ferdige.

- Skittent og ekkelt I samme dokumentar forteller Britney at hun synes det var et slit å jobbe med Ray Kay, men at hun likevel var veldig fornøyd med samarbeidet.

- Innspillingstedet ble litt for mye for meg. Det var skittent og ekkelt og det føltes som det var dritt overalt, selv om det ikke var det. Det var bare svette og motbydelig noen ganger, så det var litt mye. Jeg har aldri jobbet med Ray Kay før og jeg er kjempefornøyd med arbeidet han gjorde, sier Britney Spears.

Ray Kay er også full av lovord om popstjerna, og synes det er ekstra stas å få skryt av nettopp henne.

- Jeg er en gammel fan, og da jeg først startet med musikkvideoer studerte jeg faktisk mange av videoene hennes for å se hvordan de ble laget, sier stjerneregissøren fra Haugesund.

Hørte på fansen Etter at det 30 sekunder lange klippet ble lagt ut på nettet i natt norsk tid, har det strømmet på med positive tilbakemeldinger fra Britney-fansen. Men vanligvis bryr han seg egentlig ikke så mye om fansens ønsker.

- Jeg gjør det jeg liker selv, og tror på mange måter det er derfor jeg har hatt såpass mye suksess. Men med Britney-videoen var det annerledes. Fansen hennes har hatt så mange internettkampanjer rundt innholdet til «Till The World Ends», at det har vært umulig å ikke legge merke til engasjementet deres. Jeg elsker Britneys fans og valgte å spille på lag med dem. De er kjente for å være veldig vanskelige å ha med å gjøre, så jeg er veldig fornøyd med at de liker previewet, sier Ray Kay.

STJERNEREGISSØR: Norske Ray Kay fra Haugesund, bosatt i Miami, har regissert stjerner som Lady Gaga, Beyoncé, Justin Bieber og Britney Spears. Foto: Privat
STJERNEREGISSØR: Norske Ray Kay fra Haugesund, bosatt i Miami, har regissert stjerner som Lady Gaga, Beyoncé, Justin Bieber og Britney Spears. Foto: Privat Vis mer

Og når man skal jobbe med storheter som Britney Spears, blir det ikke spart på innspillingsbudsjettet.

- Dette er faktisk det største budsjettet jeg noensinne har jobbet med, helt på høyde med slik musikkvideobudsjettene var før i tiden da det virkelig var penger i omløp. Det var ikke bare litt større, men flere ganger så stort som det nest største jeg har jobbet med, røper Ray Kay.

Dagbladet har tidligere skrevet om Britneys norske hjelpere. I tillegg til Ray Kay, har låtskriveren Ina Wroldsen, Stargate og danseren Mona Berntsen vært med å dra lasset rundt Britneys nye album «Femme Fatale».

STJERNA SJØL: Britney Spears la ut dette bildet av seg selv på Twitter under innspillingen. Foto: Privat
STJERNA SJØL: Britney Spears la ut dette bildet av seg selv på Twitter under innspillingen. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!