Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Pirates of The Caribbean» 5

Norske regissører hylles etter «Pirates of the Caribbean»-visning

Den femte filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien roses etter smugvisning i Las Vegas.   

TRAILER: «Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales» kommer på kino i Norge i mai. Video: Disney Vis mer

(Dagbladet): Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki». De står også bak den femte nye gigantfilmen i «Pirates of the Caribbean»- serien «Dead Men Tell no Tales».

Filmen har premiere på norske kinoer i slutten av mai, men to måneder før premieren arrangerte Walt Disney Pictures i går smugvisning for et presse, distributører og kinoeiere på Ceasar's Palace in Las Vegas, melder Slashfilm.com.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Ifølge Hollywood reporter ble filmen mottatt som en «gledelig overraskelse».

De utvalgte som fikk se filmen tok til Twitter umiddelbart. Her hevdes det blant annet at filmen er en gledelig overraskelse, at filmen ivaretar eventyret og karakterene og at den har tatt et stort steg siden forrige film. Noen mener også at den er den beste siden «The Curse of the Black Pearl», den første filmen som kom i 2003.

Hevn fra kaptein Salazar

I tidligere trailere som er sluppet har mye av fokuset vært på kaptein Salazar, som er motstander av Jack Sparrow. Hovedrollen som Sparrow spilles fortsatt av Johnny Depp som i tidligere smakebiter har dukket opp dekket av gjørme og med en flaske med rom.

I den nyeste traileren er det også stort fokus på antipiraten kaptein Salazar som spilles av Javier Bardem.

Traileren ser ut til å følge oppskriften på «Pirates of the Caribbean»-filmene med turkisblått hav, mørke gjenferd, truende skip og en solid dose action.

Film i motvind

Filmen har et svimlende budsjett på hele 250 millioner dollar, og er den største filminnspillingen i Australia noensinne, men innspillingen har ikke vært fri for trøbbel.

Johnny Depp forlot filminnspillingen den 10. mars i 2015 etter at han pådro seg en skade i hånden. I tillegg har innspillingen hatt utsettelser grunnet tropiske orkaner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media