«Captain Marvel»

Norske Rune med rolle i stjernespekket Hollywood-storfilm

- Jeg visste ikke engang hvilken rolle jeg gjorde audition for, sier Rune Temte.

SKAL SPILLE I MARVEL-FILM: Skuespiller Rune Temte, her før premieren for filmen «Eddie the Eagle» i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
SKAL SPILLE I MARVEL-FILM: Skuespiller Rune Temte, her før premieren for filmen «Eddie the Eagle» i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange norske skuespillere drømmer om å lykkes i Hollywood, men de færreste får det til. Rune Temte er en av de få som har klart å ta steget, og er til neste vår aktuell i superheltfilmen «Captain Marvel».

Der spiller han mot stjerner som Brie Larson («Room»), Samuel L. Jackson («Pulp Fiction», «The Hateful Eight»), Jude Law («Sherlock Holmes») og Lee Pace («Halt and Catch Fire»​).

KJENTE FJES: I «Captain Marvel» spiller Rune Temte mot stjerner som Samuel L. Jackson og Brie Larson. Her er de sammen med Tom Hiddleston på premieren for «Kong: Skull Island» i 2017. Foto: Joel Ryan/NTB Scanpix
KJENTE FJES: I «Captain Marvel» spiller Rune Temte mot stjerner som Samuel L. Jackson og Brie Larson. Her er de sammen med Tom Hiddleston på premieren for «Kong: Skull Island» i 2017. Foto: Joel Ryan/NTB Scanpix Vis mer

- Det føles i små øyeblikk bra, men som alltid er det nerver og alt som følger med det, sier Temte til Dagbladet.

- Det er en kjent merkevare det er fantastisk å få være med på.

Hvilken rolle han har i «Captain Marvel», kan han ikke avsløre. Distributøren er Walt Disney, og det er strenge krav til hemmelighold.

- Jeg visste ikke engang hvilken rolle jeg gjorde audition for, sier Temte.

Trangt nåløye

Likevel er han ikke mer nervøs enn vanlig, forteller han. Dette er nemlig ikke Temtes første Hollywood-film. I 2016 kunne du se ham som norsk skitrener i «Eddie the Eagle» sammen med kjente navn som Hugh Jackman og Christopher Walken.

Happy boy!

A post shared by Rune Temte (@runetemte) on

- Det er et utrolig trangt nåløye. Jeg er veldig stolt av det, og av andre som får det til. Jeg vet hvor vanskelig det er, sier Temte.

Viking-looken

De fleste internasjonale rollene han får er som skandinav. I BBC-serien «The Last Kingdom», spilte han den danske vikingen Ubba. Selv om Temte ikke har noe problem med typecasting, mener han stort skjegg og hår har lite å si til sjuende og sist.

- Det hjelper ikke hvordan du ser ut, du må være en god skuespiller, sier Temte.

- Jeg har gjort klare og målretta valg i den retningen jeg satser. Det er gøy å kjenne på pulsen, det er et helt annet og velsmurt maskineri som få får oppleve.

Likevel er det ikke oppmerksomhet eller berømmelse som er viktigst for Temte.

- For meg er det øyeblikket foran kamera som gjelder, sier han.

FENGSLENDE KONSEPT: «The Black Panther» er ganske bra som superheltfilm, men enda bedre som konsept. Vis mer

8. mars-Marvel

Captain Marvel er Carol Danvers, først introdusert i Marvel-tegneseriene for nesten 50 år siden. Mens hun var soldat i United States Air Force, ble hun utsatt for en eksplosjon som ga henne superkrefter. Captain Marvel er blant annet supersterk og kan fly, ifølge Cinemablend.

- Det er første kvinnelige regissør på en Marvel-film og første kvinnelige superhelt i Marvel-universet som får egen film. Det er fantastisk, sier Temte.

Det er flere ting som skiller seg ut med denne Marvel-filmen: I tillegg til å være en pionerfilm på kvinnefronten, er regissørene Anna Boden og Ryan Fleck overraskende valg for en superheltfilm. De står bak filmer som «Half Nelson», «Sugar» og «Mississippi Grind», og har sammen regissert episoder for serier som «The Affair» og «Billions».

- De kommer fra en annen bakgrunn, har med andre nyanser og har jobba med mer karakterdrevet drama.

Drømmer om Harry Hole

Temte har jobbet som skuespiller ved blant annet Det norske teateret, Riksteateret, Den Norske Opera og Rogaland Teater. Drømmerollen hans kan være en av de klassiske teaterrollene – eller Harry Hole.

- Jeg kunne tenke meg en lengre reise som en kompleks karakter.

Særlig en TV-serie med god tid til karakterutvikling frister Temte.

- Kanskje kunne jeg vært en som redder verden, i stedet for å bryte den ned.

- Rollen som Harry Hole gikk jo, men hvis de skal lage en TV-serie melder jeg meg gjerne på. Det er så mye bra materiale der.

Spekulasjoner

Premieredatoen for «Captain Marvel» ble flytta fra 6. juli 2018 til 8. mars 2019. Det amerikanske filmnettstedet Cinemablend spekulerer i om grunnen er at den havner mellom to andre Marvel-filmer: «Avengers: Infinity War» 4. mai 2018 og «Avengers 4» 3. mai 2019.

Nettstedet tror det kan bety at Captain Marvel først dukker opp i «Avengers: Infinity War» i mai, men dette er ikke bekreftet. Både Black Panther og Spider-Man dukket først opp i «Captain America: Civil War», før de fikk sine egne Marvel-filmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer