+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Norske skuespillere knekker Hollywood-koden

- Om du noensinne har tenkt å prøve deg i Hollywood, så er det nå. Døra står på vidt gap.

DYKTIGE NORDMENN:  - Jeg har opplevd at etterspørselen for skandinaviske og norske skuespillere har blitt mye større de siste fire-fem åra på grunn av deres dyktighet, sier manager Anne Lindberg. Foto: ROBYN BECK / AFP PHOTO
DYKTIGE NORDMENN: - Jeg har opplevd at etterspørselen for skandinaviske og norske skuespillere har blitt mye større de siste fire-fem åra på grunn av deres dyktighet, sier manager Anne Lindberg. Foto: ROBYN BECK / AFP PHOTOVis mer

(Dagbladet): Etter at Harald Zwart stort sett var eneste nordmann med innpass i den amerikanske filmbyen på 90-tallet og tidlig 2000-tall, har han nå fått selskap av mange flere.

For ikke lenge siden ble det kjent at de Oscar-nominerte «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning får boltre seg med et milliardbudsjett når de skal regissere Johnny Depp i den neste «Pirates of the Caribbean»-filmen.

Og Aksel Hennie og Tobias Santelmann har blitt tildelt betydelige roller i Brett Ratner-storsatsingen «Hercules».

- På vidt gap

Morten Tyldum, som er et par uker unna innspillingsstart på filmen «The Imitation Game» med Benedict Cumberbatch og Keira Knightley, sa i et intervju med Dagbladet Magasinet sist lørdag at døra nå står på vidt gap for nordmenn.