FORTSETTER Å SKAPE OVERSKRIFTER:                   AFP PHOTO/STR
FORTSETTER Å SKAPE OVERSKRIFTER: AFP PHOTO/STR Vis mer

Norske Sony-eposter offentliggjort av WikiLeaks

Hackingskandalen ruller videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nettstedet WikiLeaks har lagt ut tusenvis av dokumenter og eposter som stammer fra fjorårets dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures.

Disse ble først hacket av en gruppe kalt Guardians of Peace, og satt igang en liten haglbyge av skandaleoppslag rundt intern korrespondanse i Sony og kulminerte med at Sony-topp Amy Pascal trakk seg og Barack Obama fikk en unnskyldning for rasehets.

Norske eposter Blant korrespondansene WikiLeaks nå har offentliggjort er hundrevis av eposter som omhandler Norge, norsk film- og kinobransje og norske filmskapere. 

- Det tilhører offentligheten. WikiLeaks vil sikre at det forblir der, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i en uttalelse. 

Totalt er over 30.000 interne dokumenter fra Sony Pictures publisert. I tillegg er det lagt ut rundt 173.000 eposter sendt til og fra epostadresser tilhørende selskapet. En hel del av disse er altså norsk. 

Dokumentene og epostene ble første gang sluppet på nett etter et dataangrep mot Sony Pictures i november i fjor, som USA har anklaget Nord-Korea for å stå bak. Bakgrunnen for hackerangrepet var komedien «The Interview».

Tatt av plakaten Filmen fulgte to amerikanske journalister forsøk på å drepe Nord-Koreas leder Kim Jong-un, og fikk lunkne anmeldelser.

Som følge av trusler etter dataangrepet ble actionkomedien «The Interview» først tatt av plakaten i USA og verden forøvrig.

Sony mener de ikke har tapt store penger på skandalen og filmen ble senere vist både på kinoer, gjort tilgjengelig på internett og på Netflix.

Dagbladet oppdaterer saken.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer