GODT SAMARBEID:  Norske Stargate har jobbet med Rihanna siden hun var 17 år. Nå er de klare med nytt materiale for superstjerna. Foto: Frank Karlsen og Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODT SAMARBEID: Norske Stargate har jobbet med Rihanna siden hun var 17 år. Nå er de klare med nytt materiale for superstjerna. Foto: Frank Karlsen og Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Norske Stargate åpner opp om samarbeidet med Rihanna

- Det har vært en av de største opplevelsene i vårt liv.

Den norske produsentduoen Stargate, bestående av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, har en lang rekke store stjerner på samarbeidslista. 

Duoen har blant annet vært fast produsentinnslag på alle Rihannas sju album, og det kom derfor ikke som noen stor overraskelse da det for kort tid siden ble kjent at Stargate nå jobber med materiale til en ny Rihanna-plate.

Letter på sløret Stargate har for vane å holde kortene tett til brystet om sine samarbeid, men i musikkmagasinet Vibe letter de nå på sløret om hvordan det er å jobbe med superstjerna Rihanna. 

- Det har vært en av de største opplevelsene i vårt liv å se henne vokse fra å være 17 år til å komme der hun er i dag. Vi har vært heldige nok til å få være med henne på den utviklingen, sier Tor Erik Hermansen til Vibe

Han forteller at de nå er godt i gang med arbeidet til Rihannas nye plate, og at de har skrevet materiale som de er veldig spente på, og som Rihanna er begeistret for. 

- Jeg kan nesten ikke vente til resten av verden får høre det. Hun er så mye rundt omkring, og når du ser på paparazzi-bildene så ser det ut som hun fester hele tiden. Men når hun er i studio er hun en av de mest fokuserte og hardtarbeidende artistene som finnes, og hun har lyst til å få ting gjort, sier Hermansen. 

- Aldri drama Ifølge han er Rihanna langt fra så dramatisk som hun kan virke i offentligheten.

- Det er aldri noe drama med henne. Hun er veldig ærlig og spiller ikke spill. Men det viktigste er at hun er veldig sikker på sin egen smak. Hun er enkel å jobbe med, men vanskelig å glede. Hun vet hva hun liker og ikke liker, så hvis hun ikke liker materialet klarer vi ikke overbevise henne, sier han. 

Men det setter stjerneprodusentene pris på. Dersom Rihanna ikke liker en låt, går de raskt videre til neste. Tor Erik Hermansen mener den største forandringen i Rihanna er hvordan hun har utviklet seg som vokalist. 

- Vi graver litt dypere i sangtekstene nå. Det skal fortsatt være kult og sexy, fordi det er sånn hun er. Det er Rihannas personlighet. Men som vokalist kan hun håndtere mye mer nå, sier han.