MULTINOMINERT: Når historiens 54. Grammy-utdeling går av stabelen 12. februar neste år, har de norske stjerneprodusentene i Stargate muligheten til å vinne hele fire Grammy-priser. Her er Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel Eriksen med Produsentprisen under årets Spellemanprisen-utdeling. Foto: Stella Pictures
MULTINOMINERT: Når historiens 54. Grammy-utdeling går av stabelen 12. februar neste år, har de norske stjerneprodusentene i Stargate muligheten til å vinne hele fire Grammy-priser. Her er Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel Eriksen med Produsentprisen under årets Spellemanprisen-utdeling. Foto: Stella PicturesVis mer

Norske Stargate er Grammy-nominert

Stjerneprodusentene med fire nominasjoner på årets liste.

(Dagbladet): Stjerneprodusentene Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen, som sammen utgjør duoen Stargate, ble tildelt Grammy 2010-pris i februar i år for arbeidet med Rihannas hitlåt «Only Girl (In The World)»

I 2009 vant duoen sin første Grammy for sitt arbeid med R&B-låta «Miss Independent», fra albumet «Year of the Gentlemen», framført av Ne-Yo.

Rihanna, Katy Perry og Wiz Khalifa Nå har de muligheten til å pryde peishylla med enda flere priser av samme sort.

I dag ble det nemlig kjent at produsentduoen er nominert til Grammy-prisen 2011 både for årets låt og årets raplåt, henholdsvis for samarbeidet med den amerikanske rapperen Wiz Khalifa og låta «Black And Yellow», samt Katy Perrys hit «Firework».

I tillegg kan Rihanna-samarbeidet fortsatt vært lukrativt på Grammy-fronten.

Den amerikanske stjerna, som for én måned siden besøkte Oslo, er nominert i klassen «Årets album» og «Årets popvokal-album» med albumet «Loud», der Stargate har vært en markant bidragsyter.

Flere nordmenn nominert Det var rapperen Jay-Z som tok Eriksen og Hermansen under sine vinger da han var direktør i plateselskapet Def Jam, og ga dem gjennombruddet i amerikansk musikkindustri.

Siden har Stargate jobbet med flere av verdens største artister, deriblant Miriah Carey, Beyoncé og Jennifer Hudson.

Hele 78 Grammy-priser gis ut under utdelingen som finner sted 12. februar 2012.

Også norske Ensemble96s nyeste plate «Kind», med dirigent Kjetil Almenning, er nominert i to kategorier, og kan med det få pris for beste surroundlydalbum og beste kor-performance.

 

KAN BLI FLERE: Her mottar duoen sin første Grammy-pris i 2009. Foto: Lucy Nicholson/Scanpix
KAN BLI FLERE: Her mottar duoen sin første Grammy-pris i 2009. Foto: Lucy Nicholson/Scanpix Vis mer