Norske Stargate er grammynominert

Sammen med Katy Perry.

GIGASUKSESS: I natt ble det klart at Stargate-gutta Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel S. Eriksen er blitt grammynominert. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
GIGASUKSESS: I natt ble det klart at Stargate-gutta Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel S. Eriksen er blitt grammynominert. Foto: Frank Karlsen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): I natt ble Grammynominasjonene offentliggjort.

Produsentduoen Stargate, som består av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen er delnominert i kategorien Årets album for Katy Perrys album «Teenage Dream».

De har skrevet og produsert singelen «Firework» og låta «Peacock» fra albumet.

I kategorien «Årets album» nomineres artisten i tillegg til produsenten hvis dette ikke er artisten selv. Stargate er dermed nominert sammen med Perry og produsentene på plata, deriblant rapperen Snoop Dogg og hitmaskinen Max Martin.

NOMINERT: Trondheimsolistene er nominert i to kategorier. Her er de under åpningen av Kulturminneåret 2009 på Marienborg lokstall i Trondheim.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
NOMINERT: Trondheimsolistene er nominert i to kategorier. Her er de under åpningen av Kulturminneåret 2009 på Marienborg lokstall i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer

Stargate-duoen og Katy Perry skal kjempe mot Arcade Fires «The Suburbs», Eminems «Recovery», Lady Antabellums «Need You Now» og Lady Gagas «The Fame Monster» i samme kategori.

Katy Perrys «Teenage Dream» er også nominert i kategorien Beste kvinnelige popvokal.

Rihannas «Only Girl (In The World)», som også er skrevet og produsert av Stargate, er nominert i kategorien Beste dancelåt. Den norske produsentduoen er likevel ikke delnominert i denne kategorien.

Det var rapperen Jay-Z som tok Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen under sine vinger da han var direktør i plateselskapet Def Jam, og ga dem gjennombruddet i amerikansk musikkindustri.

NOMINERT: Stargate er delnominert sammen med Katy Perry i kategorien årets album. Foto: Stella Pictures
NOMINERT: Stargate er delnominert sammen med Katy Perry i kategorien årets album. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Vi var sammen i New York rett før jeg kom hit, faktisk, de spilte noe musikk for meg som de lager for en ny artist vi jobber med. Stargate er mine gutter, det er dem jeg går til når vi skal bygge en karriere, som vi gjorde med Ne-Yo og Rihanna. De er mine stjernebyggere, sa rapperen til Dagbladet i Trondheim i fjor høst.

Stargate har jobbet med flere av verdens største artister, deriblant Miriah Carey, Beyoncé og Jennifer Hudson.

Det norske kammerorkesteret Trondheimsolistene er også nominert i to kategorier for albumet «In Folk Style». Orkesteret er nominert i kategoriene Best Surround Sound Album og Best Small Ensemble Performance.

SYNGER STARGATE: Rihanna er også nominert med en Stargate-låt. Foto: Stella Pictures
SYNGER STARGATE: Rihanna er også nominert med en Stargate-låt. Foto: Stella Pictures Vis mer