Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Stargate står bak hovedsingel på Rihannas nye plate

- Vi tilbrakte to uker sammen i slutten av juni.

FORTSETTER NORSK SAMARBEID: Rihanna er så fornøyd med sine norske kolleger at hun fortsetter med samarbeidet også på sin neste plate. Her på en festival i USA for få dager siden. Foto: Reuters/NTB Scanpix
FORTSETTER NORSK SAMARBEID: Rihanna er så fornøyd med sine norske kolleger at hun fortsetter med samarbeidet også på sin neste plate. Her på en festival i USA for få dager siden. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske produsentduoen Stargate har produsert Rihannas nye singel «Diamonds».

Låta slippes i morgen, og blir dermed hovedsingelen på Rihannas nye plate som trolig vil komme i løpet av året.

Allerede i august kunne Dagbladet avsløre at Stargate, bestående av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, var i gang med å lage materiale til et nytt Rihanna-album.

- Jobbet to uker sammen - Vi tilbrakte to uker sammen i studio i slutten av juni. Rihanna har så vidt begynt å jobbe med sitt kommende album, fortalte Tor Erik Hermansen til Dagbladet da.

Stargate har et tett forhold til Rihanna, og har tidligere stått for de fleste av Rihannas listetopper i USA, som for eksempel «Only Girl (In the World)» og «S&M».

Skal man tro Hermansen, kommer resultatet av duoens nyeste Rihanna-samarbeid til å toppe disse.

- Det er nytt og spennende materiale, faktisk det beste vi har laga noensinne. Men det er ennå for tidlig å si hvordan Rihanna-albumet kommer til å bli. Vi kommer til å jobbe mer utover høsten, uttalte Hermansen.

Forbilde Dette blir Rihannas syvende album som gis ut på Island Def Jam. Plateselskapet Universal kan ikke si mye om det nye albumet, men skriver i en pressemelding at mer info vil komme i ukene og månedene fremover.

Stargates utenlandssukses er blitt framstilt som et forbilde av Anniken Huitfeldt og Jonas Gahr Støre, når det gjelder norsk kultureksport.

- Kultur er enormt viktig for nasjonsbygging. Når man kan lese en helside i internasjonale aviser om de norske musikkprodusentene i Stargate, så har det en uvurderlig verdi. Omdømme er en viktig del av vår moderne identitet, sa tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet i august.

BRUKES HYPPIG AV RIHANNA: De norske suksessprodusentene i Stargate Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen tilbrakte nylig to uker i studio med Rihanna. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
BRUKES HYPPIG AV RIHANNA: De norske suksessprodusentene i Stargate Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen tilbrakte nylig to uker i studio med Rihanna. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media