JOBBET MED WHITNEY: Tor Hermansen og Mikkel Eriksen jobbet med Whitney Houston på hennes siste plate. Foto: FRED PROUSER/REUTERS
JOBBET MED WHITNEY: Tor Hermansen og Mikkel Eriksen jobbet med Whitney Houston på hennes siste plate. Foto: FRED PROUSER/REUTERSVis mer

Norske Stargate sto bak Whitney-comebacket

Jobbet med Whitney Houston på hennes siste album.

(Dagbladet): Den norske produsentduoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen i Stargate har jobbet med de største stjernene i verden - Rihanna, Britney Spears, Jay-Z, Katy Perry og nylig avdøde Whitney Houston (48).

Stargate sto nemlig bak to av låtene på Houstons comebackplate «I Look to You» i 2009, sju år etter «Just Whitney» fra 2002.

I løpet av denne musikalske sabbatsperioden ble hun mer kjent for et stadig skrantende privatliv, med et utstrakt narkotikamisbruk og et turbulent forhold til eksmannen Bobby Brown.

- Whitney er tilbake Men Stargate hadde følgende beskjed til de som tvilte på Houstons evner.

- Whitney er tilbake. Stemmen er på plass og det er helt utrolig å jobbe med henne. Vi fikk en veldig bra kjemi i studio og har flere nye låter som passer henne, sa Mikkel Eriksen til Adresseavisa da nyheten om samerbeidet ble kjent.

Det var låtene «Call You Tonight» og «A Song For You» Stargate la sine grammyvinnende produsentfingre på, sistnevnte en coverversjon av Leon Russels original fra 1970.

Det var lenge snakk om at «Call You Tonight» skulle være albumets førstesingel, men det var den R. Kelly-skrevne tittellåta som til slutt endte opp med å trekke det lengste førstesingel-strået.

170 millioner album Det er ingen tvil om at Houston er en av de største stjernene musikkhimmelen har hatt.

Blant merittene kan hun vise til seks Grammys, to Emmys og 30 Billboard Music Awards.

Hun ble også den første artisten med sju singellistetopper på rad og har solgt over 170 millioner album.

Da Houston var på toppen av karrieren fra midten av 80-tallet fra til slutten av 90-tallet var hun blant verdens mestselgende artister. Men mot slutten av karrieren ble hun mer kjent for utsvevende dopbruk enn musikken sin.

Whitney Houston
Whitney Houston Vis mer