Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Talenter-dommeren hylles av Jennifer Lopez: - Det er pay back

Danserne i Quick Style headhuntet av Jennifer Lopez - kan vinne en million dollar.

WORLD OF DANCE: Norske «Quick Style» imponerte dommerne i første episode av NBCs nye program «World of Dance». Video: NBC, Quick Style. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er sjukt. Vi har jobbet og trent i 6-8 timer hver dag i mange år. Og nå får vi igjen. Nå er det «pay back», sier Suleman Malik etter akkurat å ha landet i Oslo etter fire dager på danseturné i Kina.

Oslogutten og dansegruppa Quick Style danset seg inn på norske skjermer og helt til topps i Norske Talenter i 2009. Suleman Malik er siden blitt et kjent fjes på den andre siden av dommerbordet, som dommer i det populære TV 2-programmet.

Men de siste dagene har karrieren til danseren nådd nye høyder.

I februar deltok han og dansegruppa Quick Style i NBC-programmet «World of dance», og i forrige uke kom programmet på amerikanske tv-skjermer.

FAST DOMMER: Suleman Malik er fast dommer i Norske Talenter, her sammen med de andre dommerne Bjarne Brøndbo, Linn Skåber og Mia Gundersen. Foto: Scanpix
FAST DOMMER: Suleman Malik er fast dommer i Norske Talenter, her sammen med de andre dommerne Bjarne Brøndbo, Linn Skåber og Mia Gundersen. Foto: Scanpix Vis mer

Den internasjonale tv-konkurransen er første i sitt slag, og danserne som vinner, står igjen med 1 million amerikanske dollar.

- Dere kan vinne

I forrige ukes episode ser man de tre oslodanserne fra Quick Style få skryt av dommerpanelet bestående av blant andre artistene Ne-Yo og Jennifer Lopez. Sistnevnte mener Quick Style danser mer synkronisert enn noen av de andre gruppene.

- Dere er synkroniserte ikke bare fysisk, men også følelsesmessig, sier hun.

Jennifer Lopez roser også gruppas låtvalg. De norske danserene overrasket alle ved å danse lyrisk hiphop til Dolly Partons countryhit «Jolene».

- Det trengs denne typen kreativitet til å vinne denne konkurransen og en million dollar, er dommen fra dommer Jennifer Lopez.

APPLAUS: Den norske dansegruppa Quick Style og Suleman Malik fikk skryt av dommerpanelet, bestående blant annet av Jennifer Lopez. Foto: NBC / Quick Style
APPLAUS: Den norske dansegruppa Quick Style og Suleman Malik fikk skryt av dommerpanelet, bestående blant annet av Jennifer Lopez. Foto: NBC / Quick Style Vis mer

Klippet gått viralt

Klippet med Quick Style har blitt en viral hit, og har den siste uka blitt delt flittig i sosiale medier, også av Jennifer Lopez.

- Det klippet har klikka helt vilt og vi får masse forespørsler fra både utlandet og Norge, forteller Malik, men holder kortene tett til brystet om hva de skal gjøre framover.

- Vi har fått streng beskjed om ikke å si så mye.

Den verdenskjente artisten og skuespilleren Jennifer Lopez skal selv ha invitert gutta til programmet.

- De inviterte 20 grupper og dansere, mens de andre måtte kvalifisere seg. Det var bare to grupper fra Europa, og vi var de eneste fra Norge, forteller Malik.

Han, tvillingbroren Bilal Malik og barndomsvennen Nasir Sirik begynte å danse sammen i 2006. De siste åra har trioen hatt en internasjonal karriere og har jobbet for artister i Asia og USA.

- Vi har vært i det internasjonale dansemiljøet ganske lenge, og har skapt en type dansestil som har truffet mange hjerter i USA. JLo har fulgt med på Quick en stund, forteller han.

Vil representere Norge

Suleman Malik som selv er blitt vant til å sitte bak det norske dommerbordet, synes det var stas å få skryt.

- Jeg har verdens beste jobb i Norske Talenter. Det er en ære å sitte i den stolen, spesielt fordi det bare er noen år siden vi stod på scenen selv. Nå er vi klare for å representere Norge i «World of dance».

Quick Style gikk videre i første runde av konkurransen, og er fortsatt med i dansen om 1 million dollar.

- Nordmenn er gode i ski og har mange andre sportsgrener med utøvere som representerer landet, men nå vil vi representere Norge via dans, sier han.

Intern krig

Malik forteller at alle danserne i gruppa har tvilt på om de skulle fortsette med dansen, siden sjangeren ikke har vært særlig stor i Norge.

- Det har vært en krig inne i oss, og her hjemme i Norge har vi tvilt, fordi man hele tiden får høre at man må studere. Mange gode norske dansere gir seg tidlig. Men jeg har beholdt trua, selv når det har gått dårlig, sier han og fortsetter:

- Mange trodde at vi kom til å slutte etter at vi vant Norske Talenter. Men de siste 4-5 åra har vi fått mange oppdrag i utlandet. Det er gøy at folk i Norge nå også ser hva vi holder på med. Vi kommer til å fortsette å utfordre oss selv å utvikle oss videre.

TRENINGSÅR: Karen Cheng satte seg et mål om å kunne danse innen et år. Ved jevne mellomrom filmet hun progresjonen. Og hemmeligheten? - Jeg trener overalt. På bussen, på jobb og hjemme, sier Karen. Video: danceinayear.com. Vis mer
Hele Norges coronakart