VM i Fortnite

Norske tenåringer kan vinne millioner

I helga møtes verdenseliten for å avgjøre hvem som er best i dataspillet Fortnite. Vinneren stikker av med mer penger enn Wimbledon-vinnerne gjorde.

I NEW YORK: 14 år gamle Martin «MrSavage» Foss Andersen er blant de tre nordmennene som konkurrerer i VM i Fortnite i helga. Her under en pressekonkurranse i New York torsdag. Foto: NTB scanpix
I NEW YORK: 14 år gamle Martin «MrSavage» Foss Andersen er blant de tre nordmennene som konkurrerer i VM i Fortnite i helga. Her under en pressekonkurranse i New York torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fortnite World Cup blir avviklet på et stadion New York. Konkurransen for å kvalifisere seg har vært nådeløs, i løpet av ti uker har 40 millioner spillere prøvd seg.

Totalt 100 solospillere og 50 duoer skal kjempe om premiepotten, og tre norske tenåringer er med, ifølge gamer.no : Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16), Martin «MrSavage» Foss Andersen (14) og Endre «Endretta» Byre (14).

Premiepotten er totalt på 30 millioner dollar, tilsvarende omkring 260 millioner kroner. Det vil bli den største summen som deles ut på et e-sport-arrangement noensinne, ifølge BBC.

Alle finalistene er sikret minst 50.000 dollar, mens alle på de fire øverste plassene blir dollarmillionærer. Vinneren er sikret 3 millioner dollar, litt mer enn årets Wimbledon-vinnere Simona Halep og Novak Djokovic satt igjen med.

SJOKK-BELØP: I «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Det er sjokkerende mye. Vis mer

Overlevelsesspillet Fortnite er blitt en kjempesuksess i en industri som allerede er enorm. Helgens Fortnite World Cup er den første som avvikles.

Fredag holdes det finale i såkalt kreativ modus. Lørdag er det finale for tomannslag, den såkalte duokategorien. Søndag er det alle mot alle – da skal den beste enkeltspilleren kåres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer