Norske Thomas og Chris fikk æren av å helle isvannet over David Hasselhoff

Dermed har en nok en kjendis støttet ALS-kampanjen.

TILBAKE I DET VÅTE ELEMENT: Baywatch-stjerna David Hasselhoff med uidentifisert kvinne på armen og sine norske businesspartnere Chris Collings of Thomas Borgvang bak. Bildet er angivelig tatt foran 10 000 publikummere i Ungarn fredag. Foto: Julia Pelealu
TILBAKE I DET VÅTE ELEMENT: Baywatch-stjerna David Hasselhoff med uidentifisert kvinne på armen og sine norske businesspartnere Chris Collings of Thomas Borgvang bak. Bildet er angivelig tatt foran 10 000 publikummere i Ungarn fredag. Foto: Julia PelealuVis mer

(Dagbladet): Det er vel snart ikke flere kjente personer igjen som ikke de siste ukene har helt ei bøtte isvann over hodet som en sympatierklæring til de som er rammet av amyotrofisk lateralsklerose - ALS.

Men når den fordums Baywatch-storheten David Hasselhoff (62) tar isbøtteutfordringa, skjer det med stil, foran 10 000 jublende publikummere, og Hasselhoffs norske forretningspartnere som medhjelpere.

Det var nemlig Chris Collings og Thomas Borgvang - gutta bak de omreisende retroshowene We Love the 80ies og We Love the 90ies - som fikk tømme bøtta over den amerikanske skuespillerens hode på scenen i Mogyorod i Ungarn fredag kveld.

- Vi synes det var morsomt at David spurte oss om dette, og enda morsommere å få helle en isbøtte over han, sier de to showgrunderne i en pressemelding.

Sammen med Hasselhoff, som er showets vert og konfransier, har de tatt konseptet, som flere ganger solgte ut Telenor Arena i Norge - ut på europaturné, og har ingen problemer med å fylle svære idrettshaller med artister som Samantha Fox, Rick Astley og 2 Unlimited.

ALS-kampanjen har som formål å øke bevisstheten om og samle inn penger til forskning på muskelsykdommen. Isbøtte-stuntet tok av i sosiale medier da kjendiser som Facebook-grunderen Mark Zuckerberg, artisten Justin Timberlake og tv-kokken Martha Stewart publiserte videoer av iskald dynking.

Prisen for mest forseggjorte isbøttehelling hviler fortsatt trygt hos Foo Fighters-sjefen Dave Grohl.

Selv president Obama har blitt utfordret - men takket ifølge en journalist i Boston Globe høflig nei. Han foretrekker å donere penger.

Ifølge TV 2 har en økte oppmerksomheten rundt sykdommen gjort at den amerikanske støttegruppa for ALS-syke har fått inn nesten 80 millioner dollar. Den norske ALS-gruppa har ikke registrert noen inntekter i kjølvannet av kjendisenes oppofrende innsats.