Norske Thor visste svaret på tidenes nettbløff

Har spilt i filmer med LonelyGirl15.

 • Les også: Historisk nettbløff avslørt

  (Dagbladet.no): I ukesvis har journalister, bloggere og andre nettbrukere jaktet på «Bree», også kjent som LonelyGirl15. Hver av videobloggene hun publiserer på YouTube og på sin egen hjemmeside har blitt sett av opp mot 800 000 mennesker.

  Før helgen publiserte LA Times en lang artikkel om henne, der de antydet at videobloggene var en konstruksjon - skapt av noen med tette bånd til Hollywood. Tidligere denne uka sprakk hemmeligheten. Videoene er laget av tre filmskapere, og LonelyGirl15 er i virkeligheten skuespilleren Jessica Rose fra New Zealand.

  Det har den norske skuespilleren og modellen Thor Knai visst hele tiden. Han gikk nemlig på skole sammen med Rose, på New York Film Academy i Universal Studios i Los Angeles, melder Side2.

  - At dette har blitt så stort er helt utrolig, og selvfølgelig kjempegøy for henne. Jeg snakket med Jessica på telefonen i går, og da hørtes hun ganske overveldet ut av all interessen rundt henne, sier Knai til Dagbladet.no.

  Forstår skuffelsen


  De siste dagene har Jessica Rose vært en av USAs mest ettertraktede intervjuobjekter, og i går lot hun seg blant annet intervjue av nyhetsbyrået AP og Jay Leno.

  - Jeg prøver å forstå det, sier hun til AP om den enorme medieinteressen.

  Hun beklager overfor fans av LonelyGirl15, som trodde at karakteren i videobloggene var en ekte person.

  - Jeg kan forstå skuffelsen deres. Jeg er sikker på at de brukte mye tid på videoene, og har dårlig samvittighet fordi de investerte følelser i dem og ble skuffet.

  - Men Bree er en karakter, og hun kommer til å fortsette med denne serien. De kan fortsette å se på om de ønsker det. Du kan ikke få alle til å like deg.


  Sammen i video


  Thor Knai har selv fått henvendelser fra media etter at et bilde av Rose og ham dukket opp i en video som ble spredd på nettet.

  Knai og Rose spilte i flere demofilmer sammen da de gikk på filmskolen.

  - Rose er veldig søt og grei, og har absolutt et talent. Det er alltid gøy å henge med henne, sier Knai.

  Da han var i kontakt med Rose i går fikk han beskjed om å være forsiktig med uttalelser til pressen.

  - Jeg kan ikke si noe om det jeg vet om LonelyGirl-prosjektet videre, men det er selvsagt greit å svare på spørsmål angående hva vi har gjort før.


  Skjulte seg i LA


  Å finne ut hvem som stod bak videoene var et mediekappløp uten sidestykke i USA denne uka. Avsløringen skjedde først i Silicone Valley Watcher, senere i New York Times og LA Times.

  Til sistnevnte avis forteller advokat Greg Goodfried at Jessica Rose hele tiden hadde bodd i Los Angeles - selv når mediejakten på henne var som mest intens.

  - Det er ikke noe bedre sted å skjule seg enn midt i LA. Alle er så fokusert på seg selv at de ikke legger merke til noe som helst, sa han.

  Knai er ikke veldig overrasket over hemmeligheten sprakk tidligere.

  - Det var få av hennes venner som visste hva som hadde skjedd, og vi som har visst noe har greid å holde kjeft, forteller han.

ER GODE VENNER: Denne uka har LonelyGirl15 - egentlig Jessica Rose fra New Zealand - vært USAs mest ettersøkte person. Norske Thor kjenner Rose fra skuespillerskole i LA. FOTO: MYSPACE.COM/REALMOFTHOR
ER GODE VENNER: Denne uka har LonelyGirl15 - egentlig Jessica Rose fra New Zealand - vært USAs mest ettersøkte person. Norske Thor kjenner Rose fra skuespillerskole i LA. FOTO: MYSPACE.COM/REALMOFTHOR Vis mer
Norske Thor visste svaret på tidenes nettbløff
NETTBLØFF: LonelyGirl15 er et av tidenes største nettfenomener, og videobloggene på YouTube er sett av hundretusener. Denne uka viste det seg at jenta ikke er en ekte person.