DEBATT

Debatten om ungdomskriminalitet:

Norske tilstander krever norske svar

I kampen mot ungdomskriminalitet og utenforskap, må vi styrke og ansvarliggjøre de små fellesskapene. Ikke minst må vi få foreldrene på banen.

KREVER EN LANDSBY: Vi har hørt det før, at «det krever en landsby for å oppdra et barn». Nabolaget, skolen, politiet, barnevernet, frivilligheten og idretten utgjør store deler av landsbyen. De skal sørge for at ingen barn i våre lokalsamfunn søker fellesskapet i kriminelle miljøer fordi de står alene i sitt eget, skriver artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen
KREVER EN LANDSBY: Vi har hørt det før, at «det krever en landsby for å oppdra et barn». Nabolaget, skolen, politiet, barnevernet, frivilligheten og idretten utgjør store deler av landsbyen. De skal sørge for at ingen barn i våre lokalsamfunn søker fellesskapet i kriminelle miljøer fordi de står alene i sitt eget, skriver artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Innvandring skal vi selvsagt diskutere. Det er mer krevende å drive god integrering når tilflytningen til Oslo er stor og konsentrert til visse områder. Det er en utfordring at åtte av ti oslofamilier som havner under grensen for fattigdom, har innvandrerbakgrunn, og at ikke mange nok deltar i arbeidslivet. Vi må også konfrontere den æresbaserte kultur og tankegangen, som minoritetsjenter og gutter begrenses av.

Men den politiske debatten vi har hatt de siste ukene er nedslående. Når ungdomskriminaliteten i Oslo øker, er det ingen som føler seg tryggere av retoriske dueller mellom politikere på TV om hvem som har skylden, enten politikerne mener det er innvandring eller de som styrte byen før. Folk føler seg ikke tryggere av politikere som forenkler eller bagatelliserer.

Vi må ikke glemme at dette er Oslos ungdommer. Det er våre ungdommer som kjenner utryggheten på kroppen når det er mer vold i nærmiljøet deres og når jevnaldrende blir rekruttert til gjengmiljøet for å få beskyttelse.

Det overveldende flertallet av barn og unge i Oslo er ikke involvert i ungdomsgjengene, og de fortjener å bli møtt med konkrete tiltak når situasjonen har forverret seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer