Norske Tom (23) har laget remix for superstjerna Enrique Iglesias

Er dette den neste Kygo?

LAGER REMIXER: Tom Stræte Lagergren (23) lager remixer av kjente hip hop-låter under artistnavnet Matoma. Nå spres de i sosiale medier og forespørslene strømmer på. Foto: Truls Melbye
LAGER REMIXER: Tom Stræte Lagergren (23) lager remixer av kjente hip hop-låter under artistnavnet Matoma. Nå spres de i sosiale medier og forespørslene strømmer på. Foto: Truls Melbye Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For fire måneder siden la Tom Stræte Lagergren (23) fra Flisa ut sin første remixlåt på musikknettstedet Soundcloud.

I dag har han, under musikknavnet Matoma, over 18 000 følgere på Soundcloud og er blitt kontaktet av plateselskap og management, og store stjerner har delt låtene hans på Twitter.

- Det startet med at jeg havnet på førsteplass på et webområde for musikkblogger som heter hypem.com. Der legges det ut uoffisielle remixer, der kan folk gå inn og like låter, forteller Lagergren.

Rant inn tilbud Etter den gode responsen fortsatte han å lage remixer av kjente hip hop-låter, og på et tidspunkt hadde han første, andre og tredjeplass på hypem.com. Da begynte tilbudene å renne inn.

- Det var flere plateselskaper som ringte meg og lurte på hvem jeg var, og management til kjente artister som tok kontakt. Jeg fikk faktisk forespørsel om å spille på en kjendisfest i Orlando, med Hugh Jackman blant annet på gjestelista. Det var ganske kult, men dessverre hadde jeg ikke visum, sier han.

Like etterpå skaffet Lagergren seg en manager som tok seg av alle henvendelsene, og sorterte ut hvilke henvendelser som var seriøse. Nå har han blant annet laget en offisiell remix for den nye singelen til Enrique Iglesias «Bailando», på forespørsel fra Iglesias' management.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer