LAGER REMIXER: Tom Stræte Lagergren (23) lager remixer av kjente hip hop-låter under artistnavnet Matoma. Nå spres de i sosiale medier og forespørslene strømmer på. Foto: Truls Melbye
LAGER REMIXER: Tom Stræte Lagergren (23) lager remixer av kjente hip hop-låter under artistnavnet Matoma. Nå spres de i sosiale medier og forespørslene strømmer på. Foto: Truls MelbyeVis mer

Norske Tom (23) har laget remix for superstjerna Enrique Iglesias

Er dette den neste Kygo?

(Dagbladet): For fire måneder siden la Tom Stræte Lagergren (23) fra Flisa ut sin første remixlåt på musikknettstedet Soundcloud.

I dag har han, under musikknavnet Matoma, over 18 000 følgere på Soundcloud og er blitt kontaktet av plateselskap og management, og store stjerner har delt låtene hans på Twitter.

- Det startet med at jeg havnet på førsteplass på et webområde for musikkblogger som heter hypem.com. Der legges det ut uoffisielle remixer, der kan folk gå inn og like låter, forteller Lagergren.

Rant inn tilbud Etter den gode responsen fortsatte han å lage remixer av kjente hip hop-låter, og på et tidspunkt hadde han første, andre og tredjeplass på hypem.com. Da begynte tilbudene å renne inn.

- Det var flere plateselskaper som ringte meg og lurte på hvem jeg var, og management til kjente artister som tok kontakt. Jeg fikk faktisk forespørsel om å spille på en kjendisfest i Orlando, med Hugh Jackman blant annet på gjestelista. Det var ganske kult, men dessverre hadde jeg ikke visum, sier han.

Like etterpå skaffet Lagergren seg en manager som tok seg av alle henvendelsene, og sorterte ut hvilke henvendelser som var seriøse. Nå har han blant annet laget en offisiell remix for den nye singelen til Enrique Iglesias «Bailando», på forespørsel fra Iglesias' management.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Den kjente rapperen Ja Rule og X-Man-skuespilleren Daniel Cudmore er blant dem som har lagt ut en av remixene hans på Twitter. Sistnevnte skrev at «han og kona har «jammet» til låta».

Lagergren drar snart ut på turné i Canada, og har søkt om USA-visum for å turneré der til høsten. Han er overveldet over responsen de siste fire månedene.

23-åringen har akkurat fullført en bachelor i musikkteknologi og produksjon ved NTNU i Trondheim, og planen var egentlig å bli musikklærer. Til høsten hadde han søkt ettårsstudium i pedagogikk, for å kunne undervise i musikk på skole.

- Den første låta lagde jeg egentlig bare på en oppfordring fra en kompis. Jeg var litt skolelei på slutten, så jeg ville lage en låt som fikk folk i godt humør. Det var aldri planen min å skulle drive fulltid med dette, sier han.

Fan av Kygo Men nå er han likevel klar for å satse fullt på musikken. Han tror det norske stjerneskuddet Kygo har åpnet noen dører for norsk elektronisk musikk.

- Soundcloud har etterhvert blitt et veldig betydningsfullt verktøy, og jeg tror Kygo har vært med på å lage den hypen i Norge. Jeg har brukt Soundcloud mye, og har fulgt Kygo fra starten, og synes det er utrolig kult det han har fått til, sier han og fortsetter:


- Jeg har hørt at musikken min minner litt om hans, men samtidig har vi noe litt orginalt begge to. Han kontaktet meg for en liten stund siden og lurte på om han kunne bruke en miks jeg hadde. Det var stas, sier han.

I går skrev nettstedet 730.no at norske Kygo hadde signert en avtale med plateselskapet Sony. Lagergren synes det hadde vært utrolig gøy å følge i hans fotspor.

- Ja, nå venter jeg bare på at P. Diddy skal ringe meg, sier han og ler.

- Jeg tar en dag av gangen og har foreløpig signert en avtale med Apa Agency. Jeg tenker at jeg bare får gripe muligheten nå, så kan jeg alltids gå tilbake til skolebenken.

Han kommer til å fortsette å lage remixer av kjente hip hop-låter.


- Jeg har vokst opp med hip hop, og jeg husker fortsatt når broren min fikk lappen og vi kjørte rundt å hørte på Biggie (The Notorious B.I.G, red. anmerking) med «Juicy» og «Hypnotize» i bilen, sier han.

 

 RETWEET:  Superstjerna Ja Rule delte Lagergren sin remix på sin Twitter-side.
RETWEET: Superstjerna Ja Rule delte Lagergren sin remix på sin Twitter-side. Vis mer