Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Tors helsprø videoer er sett 13,5 millioner ganger og er kalt verdens beste

- Jeg ser at de kan virke litt spesielle.

(Dagbladet): - Det begynte i 2007 med at jeg gikk gjennom isen på Goksjø i Sandefjord uten å mene det. Vinteren etter tenkte jeg at jeg måtte øve på å gå gjennom isen, og da filmet jeg meg selv med kompaktkamera. Et par år etter filmet jeg en liknende video med videokamera, og plutselig fikk jeg masse views, sier Tor Eckhoff (49) til Dagbladet.

Mannen fra Kodal er blitt Norges ukjente Youtube-stjerne med helskrudde videoer av seg selv både oppå og under isen. Noen ganger med skøyter, andre ganger uten. Noen ganger fullt påkledd, andre ganger i bare boxershorts.

Og seerne elsker det. En video fra 9. november i år er i skrivende stund sett mer enn 680 000 ganger. Totalt har Eckhoffs videoer generert mer enn 13,5 millioner visninger, og mer enn 43 000 brukere abonnerer på Youtube-kanalen hans.

«White, fat and ugly» - Jeg får overveiende positive tilbakemeldinger, men det er også morsomt med noen av de negative. «So white, fat and ugly,» var det noen som skrev. Men jeg blir ikke såret, for 95 prosent av tilbakemeldingene er positive. Hadde det vært omvendt ville det vært litt slitsomt, sier Eckhoff.

Første gang han gikk gjennom isen var det ganske dramatisk.

- Jeg hadde aldri gått gjennom før. Det var mørkt, minusgrader og langt til land. Men jeg hadde ispigger, og kom meg opp igjen, sier han.

- Skuespill - Normalt gjør folk det de kan for å unngå å gå gjennom. Du gjør derimot alt for at det skal skje igjen og igjen?

- Hehe, det må jo være litt underholdning, og da må du gå gjennom isen.

- Er det ikke forferdelig kaldt?

- Jo.

- Men det ser ikke ut som om du plages.

- Det er vel et element av skuespillerkunst der. Eller, ikke kunst, men i hvert fall skuespill. Men det er mange som isbader, så dette er egentlig ikke så ekstremt.

- Er du nervøs før opptakene?

- Jeg er alene, og det er klart det er litt spenning i kroppen før jeg går i vannet. Jeg har fått litt rutine etter hvert, men det er jo kaldt. Og det er ingen badstue i nærheten, og så må jeg jobbe med å ta av meg skøytene mine når lissene har frosset til is, sier Eckhoff.  

- En vanlig fyr Søndagens video er den første på elleve måneder. I kommentarfeltet uttrykker seerne glede for at «apetor», som Eckhoff kaller seg», endelig er tilbake. I fjor kalte den trendy Vice-publikasjonen Motherboard en av Eckhoffs videoer for «tidenes beste vintervideo».

- Jeg ser at videoene kan virke litt spesielle, men ellers er jeg en ganske vanlig fyr som jobber på malingsfabrikk og liker å gå i skogen og fjellet av og til, sier han.

- Sønnen min på 20 synes det er kult, mens eksen min er litt bekymra noen ganger. Noen av vennene mine bryr seg ikke og ser ikke videoene, mens andre synes det er morsomt.

- Hva slags inntrykk tror du videoene gir av det norske folk?

- Hehe, kanskje Visit Norway ikke er så glade i meg. Jeg får noen spørsmål om dette er vanlig i Norge, men jeg tror de fleste skjønner at det ikke er det, sier Eckhoff.

SPRØTT: Tor Eckhoff tyr til forskjellige grader av å være under vann i sine videoer. Skjermdump: Youtube / apetor
SPRØTT: Tor Eckhoff tyr til forskjellige grader av å være under vann i sine videoer. Skjermdump: Youtube / apetor Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling