- Norske TV-anmeldere er for dårlige

Mangler kompetanse, mener medieforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV og medier har blitt et stort dekningsområde i de fleste store, norske aviser. Men er norske TV-anmeldere dårligere enn de som anmelder film, musikk og kunst? Det mener medieforsker Gunn Enli ved Universitetet i Oslo.

- Med unntak av Ane Farsethås i Dagens Næringsliv er det ikke mange veldig gode tv-anmeldere i Norge, sier Enli til nettstedet Kampanje.

Hun påpeker at det å anmelde TV er nokså nytt i Norge, og at det derfor ikke har samme status som annen kultur. Hun tror at mange aviser føler at de må skrive om det, men at de som gjør det, ikke har den kompetansen som skal til.

- Det er ikke bygget kompetanse på området og ikke alltid er det samme journalister som har ansvaret for det. Det ender ofte opp som ekstraoppgave i tillegg til annet kulturstoff, mener hun.

Utspillet kommer etter at produsent Trond Kvernstrøm i produksjonsselskapet Monster sa til Kampanje at TV-anmeldelser har liten betydning for seertallene. TVNorge og Monsters reiseprogram «Hit og dit» fikk både terningkast én i Dagsavisen og fem i Bergensavisen.

Har blitt bedre

Dagbladets TV-anmelder, Mikael Godø, mener TV-anmeldelsen har fått økt status i løpet av de siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer