Norske tv-selskaper i kø for Behn

Ari Behn kan velge og vrake i tilbud hvis han vil lage mer tv. Både NRK, TV2 og TVNorge er interessert i nye tv-programmer fra prinsesse Märtha Louises forlovede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ari Behns valg av tv-kanal vil avsløre om han først og fremst tenker på penger, kvalitet eller kvantitet. Hans meget omtalte Taliban-dokumentar, «Øst for krigen», samlet hele 647 000 seere på TV2 onsdag. Dokumentaren fikk dårlige kritikker i avisene, men det har ikke skremt Behn bort fra tanken om å lage mer tv.

Fredag skrev Dagbladet at han er i forhandlinger med tv-kjendis Arve Juritzens produksjonsselskap om å lage nye fjernsynsprogrammer.

Nå er NRK, TV2 og TVNorge veldig interessert i å få rettighetene til å sende eventuelle nye Behn-programmer - forutsatt at de holder faglig mål.

Flere interessert

Prinsesse Märtha Louise har lest eventyr på statskanalen. Muligheten for at de nyforlovede kan havne på samme kanal, er nå til stede.

- Får vi er tilbud fra Behn, vil vi vurdere det veldig seriøst. Vi ser jo at dette er godt fjernsyn, sier sjef for dokumentar og innkjøp i NRK, Tore Tomter.

Han sier at Behns dokumentar på TV2 hadde sine sterke sider. Tomter sier at personfokuset på Behn i en eventuelt ny dokumentar på NRK vil bli tonet ned.

NRK appellerer dermed til den seriøse siden av Behn. I en ny dokumentar på NRK vil man neppe se Behn danse.

Best som forteller

- Deler av filmen er berettiget og ganske unik. Men det er deler av den vi hadde ønsket å gjøre annerledes om den skulle ha blitt sendt på NRK, Jeg ville tatt vare på de sterke sidene til Behn - som forfatter og en som kan kommunisere med andre. Det er der han er best, ikke som skuespiller, sier Tomter.

Han sier at NRK neppe vil være med i en budrunde for å få Behn til å velge NRK. Kanalen styrer i år mot et underskudd på nærmere 100 millioner kroner, og dokumentaravdelingen har små budsjetter for innkjøpte produksjoner.

Vil gjøre unntak

Informasjonssjef Jens Petter Gjelseth i TVNorge sier at kanalen vil gjøre unntak hvis Behn vil lage dokumentar på deres kanal.

- Er det bra og interessant nok, og er prisen riktig, er det klart vi sender engangsdokumentarer. Men skal vi først kjøpe inn programmer, er det gjerne noe som skal gå flere uker på rad, sier Gjelseth.

Han har liten tro på at TVNorge vil vinne en budrunde, for eksempel mot TV2.

God erfaring

TV2 vil mer enn gjerne gjenta suksessen med Behn. - Vi er godt fornøyd med Behn-dokumentaren, og vi vil med glede engasjere ham i nye prosjekter hvis ideene er gode nok. Vi har hatt god erfaring med samarbeidet vi har hatt med Behn og produksjonsselskapet MTV Juritzen, sier aktualitetsredaktør Stein Kåre Kristiansen i TV2.

ETTERSPURT:Både NRK, TVNorge og TV2 er interessert i nye programmer fra Ari Behn etter TV2-dokumentaren fra Pakistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer