Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske YouTube-stjerner blir film: - Lever fett av å lage tull og tøys

Nå blir det film med Prebz & Dennis.

YOUTUBESTJERNER: De to norske guttene Preben «Prebz» og Dennis driver YouTube-kontoen PrebzOgDennis. Her er teaseren til trailer for kinofilmen de har laget som vil være å se på lerreter over hele landet fra 7. april. Video: PrebzOgDennis / YouTube Vis mer

- Vi gjør akkurat det vi gjør på YouTube , men bare større - ting vi ikke kunne fått til uten de mulighetene som et filmteam gir, sier Prebz & Dennis om filmen «Prebz & Dennis - The Movie» .

- Lager tull og tøys

Bak navnet Prebz & Dennis finner vi bergenseren Preben Fjell (27) og Bamble-karen Dennis Vareide (26). De to er Norges desidert største YouTube-stjerner og videoene deres er sett av millioner.

LANSERER FILM: Denne uka lanserte  Preben Fjell og Dennis Vareide filmen  «Prebz & Dennis - The Movie», premiere i april. Foto: Andreas Lekang
LANSERER FILM: Denne uka lanserte  Preben Fjell og Dennis Vareide filmen  «Prebz & Dennis - The Movie», premiere i april. Foto: Andreas Lekang Vis mer

- Vi er i vårt femte år og lever fett av å lage tull og tøys, sier Dennis.

- Vi traff hverandre på folkehøyskole i Moss for seks år siden. Vi begynte bare med spill og videoer for å ha det moro, og nå lever vi av det. Suksessen har ikke gått helt til hodet på oss, ennå, sier Preben.

3,6 millioner i fjor

Prebz og Dennis har gjort stor suksess ved å legge ut videoer hvor de spiller dataspill eller utfordrer hverandre til å gjøre sprø ting - som en vesentlig snillere og mykere utgave av «Jackass».

- I fjor omsatte vi for rundt 3,6 millioner kroner, sier Dennis:

- Det er en økning fra året før. Vi får inn YouTube-visningene, og så får stadig forespørsler om å opptre på kjøpesentre. Den siste jobben fikk vi 50 000 kroner for, sier Dennis.

- Det vi selv ler av

Filmvåren er annonsert, og hele 17 norske filmer blir presentert fra neste uke og fram mot sommeren. En av filmene er en slags underholdningsdokumentar med et fenomen de færreste over 25 år kjenner til, YouTube-kameratene Prebz & Dennis.

GULLGRUVE: Å lage latterlige videoer er blitt en millionbedrift for Preben «Prebz» Fjell (til høyre) og Dennis Vareide. Foto: Andreas Lekang
GULLGRUVE: Å lage latterlige videoer er blitt en millionbedrift for Preben «Prebz» Fjell (til høyre) og Dennis Vareide. Foto: Andreas Lekang Vis mer

Filmen «Prebz & Dennis - The Movie» har premiere 7. april.

- Vi gjør bare det vi selv ler av. På kinolerretet tar vi alt noen hakk lenger. Det blir større og drøyere, sier de to gutta til Dagbladet og forteller at de har fått med seg bl.a. Dag Otto Lauritzen, Martin Schanche og Trond-Viggo Torgersen.

Store utfordringer

Kort fortalt handler «Prebz & Dennis - The Movie» et besøk hos en spåkone på Island, der Preben og Dennis får et urovekkende varsel om at noe forferdelig snart kommer til å skje.

Preben tar på seg sin største utfordring noensinne:

Han skal komme seg i form og bestige en fjelltopp med 60 kilo i ryggsekken. Kompisene prøver å hjelpe ham med forberedelsene, samtidig som Dennis jobber for å få seg kjæreste og ta lappen. Underveis i historien får vi «vlogging og pranks» - og mye skjult kamera.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling