Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norskinspirert Disney-film kan bli Broadway-musikal

- Vi vil at det skal bli bra

Søndag vant «Frost» en Golden Globe for beste animerte film. Nå diskuteres det i om og eventuelt hvor den norsk-inspirerte filmen skal bli en musikal.

Under et intervju med Fortune på mandag sa styreleder i Disney, Bob Iger, at de har ingen hast med produksjonen. Og at verken tidsperiode eller et eventuelt «team» er på plass.

- Vi krever ikke at det skal skje fort. Vi vil at det skal bli bra, sier han.

«Frost», som i utgangpunktet er basert på H. C. Andersens eventyr, er i stor grad inspirert av norsk kultur og natur. Filmskaperne tok til og med turen til Norge i forkant av produksjonen for å sanke inspirasjon.

I og med at filmen er i en startfase er det ikke sikkert at den vil bli vist på en scene i det hele tatt, men om det skjer, er Broadway en av mange steder musikalen kan ende opp.

Variety skriver at Frost er en naturlig musikal å ha på Broadway, men at det også kan bli en «Disney on ice tour», som er et fartsfylt familieshow på is med Disneys mange favorittfigurer.

Det kan også være at Disney velger å sette opp musikalen i en av sine egne Disney-parker, der musikaler som Aladdin, Mulan og Nemo har blitt vist tidligere.

Frost fikk terningkast fire av dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad og ble en suksess blant publikum både i Norge og USA.