Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsktoppen

Musikkmagasinet NME har kåret årets 50 beste skiver. Og Norge er med!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år kårer det anerkjente bladet årets 50 beste album. Og det ligger litt prestisje i en plassering.

Is This It?

Plata «Is This It» med The Strokes topper kåringa i år. I juryen sitter NMEs kritikerkorps.

New York-bandet har blitt utsatt for en betydelig hype i året som snart har gått. Og bandet spilte blant annet på Quart-festivalen.

For norske hjerter er det ekstra hyggelig å se at Kings Of Conveniences plate «Quiet Is The New Loud» har kommet inn på lista. Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe er sjefer på en 34. plass.

NME har oppdaget bandet, og duoen får stadig omtale i magasinet.

Amerikansk dominans

Tidligere har Nirvana, Björk, Beck og Oasis vunnet tittelen. I år gis æren til et amerikansk band for fjerde gang på rad. Det er verdt å legge merke til. Det britiske bladet har gjerne en forkjærlighet for sine egne.

I fjor vant Queens Of The Stone Age for albumet «Rated R». I 1999 vant Flaming Lips med plata «The Soft Bulletin», og Mercury Rev dro den i land med «Deserter's Song» i 1998.

Lei av plata

Vokalist Julian Casablancas innrømmer at han er lei av å høre på vinnerplata selv. Men han lar seg stadig overraske over all oppmerksomheten den får.

- Det faktum at folk som aldri har hørt den setter den på og fortsetter å spille den, det er stort. Folk vi jobber med er slik, plateselskapet, utgiveren..det er faen så rart. Det er det jeg håpet på, men ikke hva jeg forventet, sier han til NME.

Detroit-duoen The White Stripes har også fått merke hypen det siste året. NME rangerer bandets plate «White Blood Cells» som den tredje beste i 2001.

Verdens søteste julenusser, jentene i Destiny's Child, som desverre splittes, har fått en 15. plass for «Survivor».

Les mer om Kings of Convenience i Dagbladet. Plata fikk en femmer i Dagbladet da den kom ut i januar.

VINNERNE: The Strokes kommer til Oslo i mars. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart