Northug, Elvis og Shakespeare

Trygg trafikk har fått sin busemann. Foreleserne på Krigsskolen har fått nok en leksjon i hvor viktig riktig timing er.

PÅ SCENEN:  Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ole Morten Melgård
PÅ SCENEN: Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer
Meninger

Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant.

Sjøl om Shakespeare skrev skuespillet for mer enn 400 år siden, har det gjentagne ganger siden vist seg at ordene har evig aktualitet. Til og med Elvis Presley skal ha sitert dikteren under en av sine mest legendariske konserter. Og nå er ordene aktuelle igjen. Dansen rundt skiidolet Northug er blitt en folkedans der hvem som helst kan danse med, og få testa om de har «rytme». Vi har med andre ord fått det «som vi liker det»; alle sammen.

Manus i ny-oppførelsen av skuespillet ble forresten distribuert gjennom bokhandlerne forleden. Men jeg er ikke sikker på om forfatteren har vært klar over at han har skrevet med påholden penn. Teksten inneholder mange roller. Markedsførerne har allerede forkynt at boka vil bli en del av pensum på deres skoler. Foreleserne på Krigsskolen har fått nok en leksjon i hvor viktig riktig timing er. Gråtekonene kan sippe samme med den aller nærmeste familie. Norsk jordbruk kan skryte av at når det røyner på, ja da er heime på gården best. Trygg trafikk har fått sin busemann. Avholdsrørsla har holdt seg forbausende rolig, men de har muligens et havarert skiess i ermet? Vegvesenet har sett at den gamle måten å anlegge autovern på har sine svake sider.

En produsent av luksusbiler har fått testa sitt produkts egenskaper i virkeligheten. Leverandørene av nettpoker-systemer kan saktens komme til å tjene litt på episoden. Skiforbundet er i ferd med å lære seg bedre metoder for personalbehandling heri inkludert langslagsuttak.

Lederen for de okkulte vitenskaper, Snåsamannen, kan sette enda en blomst i knapphullet. Ja, sågar fengselsmyndighetene har fått positive tilbakemeldinger for sine glattceller.

I tillegg har et firma i dagligvarebransjen fått utprøvd sitt valgspråk i praksis. Og vi har alle opplevd at sportsreporterne er blitt tvunget til å innse at verden er mer enn medaljestatistikker og rundetider. Sist men ikke minst har vi alle sett at svenskene i det minste forstår ordtaket om at du ikke skal sparke en som ligger nede.

Shakespeare; du var og er et geni!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.