Northug, Elvis og Shakespeare

Trygg trafikk har fått sin busemann. Foreleserne på Krigsskolen har fått nok en leksjon i hvor viktig riktig timing er.

PÅ SCENEN:  Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ole Morten Melgård
PÅ SCENEN: Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et sted i Shakespeares skuespill «As you like it», eller på norsk, «Som vi liker det», sies det noe sånt som at «hele verden er en scene, og alle er vi aktører på denne». Så sant så sant.

Sjøl om Shakespeare skrev skuespillet for mer enn 400 år siden, har det gjentagne ganger siden vist seg at ordene har evig aktualitet. Til og med Elvis Presley skal ha sitert dikteren under en av sine mest legendariske konserter. Og nå er ordene aktuelle igjen. Dansen rundt skiidolet Northug er blitt en folkedans der hvem som helst kan danse med, og få testa om de har «rytme». Vi har med andre ord fått det «som vi liker det»; alle sammen.

Manus i ny-oppførelsen av skuespillet ble forresten distribuert gjennom bokhandlerne forleden. Men jeg er ikke sikker på om forfatteren har vært klar over at han har skrevet med påholden penn. Teksten inneholder mange roller. Markedsførerne har allerede forkynt at boka vil bli en del av pensum på deres skoler. Foreleserne på Krigsskolen har fått nok en leksjon i hvor viktig riktig timing er. Gråtekonene kan sippe samme med den aller nærmeste familie. Norsk jordbruk kan skryte av at når det røyner på, ja da er heime på gården best. Trygg trafikk har fått sin busemann. Avholdsrørsla har holdt seg forbausende rolig, men de har muligens et havarert skiess i ermet? Vegvesenet har sett at den gamle måten å anlegge autovern på har sine svake sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer