«Norwegian Song 3» i fin, ny stil

Dag Arnesen Trio med vellykket oppussing av suksesskonseptet.

GOD TREDJERUNDE: Dag Arnesen Trio, fra v. trommeslager Pål Thowsen, pianist Dag Arnesen og bassist Ellen Andrea Wang. Foto: Mule Music/Nadina Helen Bakos
GOD TREDJERUNDE: Dag Arnesen Trio, fra v. trommeslager Pål Thowsen, pianist Dag Arnesen og bassist Ellen Andrea Wang. Foto: Mule Music/Nadina Helen Bakos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: I anmeldelsen av den vellykkede «Norwegian Song 2» for to år siden satte jeg spørsmålstegn ved om konseptet ville tåle en tredjerunde uten å stivne.

Nå er «Norwegian Song 3» her, ikke bare uten tretthetstegn, men med økt vitalitet, takket være noen gode grep.

DET mest åpenbare er at Dag Arnesen Trio er utvidet til kvartett på halve repertoaret, med trompetist Palle Mikkelborg som melodiforteller og improvisator i karakteristisk stil. At unge Ellen Andrea Wang med fynd og klem avløser Terje Gewelt i bassistrollen, både på kontrabass og fretless el-bass, har også endret trioens uttrykk, og det samme har Arnesens nennsomme bruk av synthesizer som supplement til flygel.

Et abrupt uptempo-arrangement (Dag Arnesen/trommeslager Pål Thowsen) av «Pål sine høner», med Mikkelborg på beatbox, er også med på å rocke opp konseptet en smule.

Dessuten har Arnesen for første gang i «Norwegian Song»-sammenheng hentet fram komposisjoner fra sin egne, lange opusliste og føyd dem inn blant Grieg, Groven, Tveitt og tradisjonelle melodier.GODE grep i et godt konsept blir likevel ikke god musikk uten at det også musiseres godt, og det er på dette avgjørende punktet at Arnesen/Wang/Thowsen, med og uten Mikkelborg, lykkes. Eller rettere: innfrir, for det er vitterlig ingen bombe at de tre mannlige veteranene spiller opp til en standard som de har dokumentert i årevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer