BYTTER JOBB:  Jørgen Roll var med på å grunnlegge Norwegian Wood, og har vært knyttet til festivalen i over tjue år. Nå bytter han han jobb.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BYTTER JOBB: Jørgen Roll var med på å grunnlegge Norwegian Wood, og har vært knyttet til festivalen i over tjue år. Nå bytter han han jobb. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Norwegian Wood-sjefen blir Oslo Konserthus-direktør

Gir seg etter over 20 år.

Jørgen Roll, som er utdannet siviløkonom og som økonomidirektør var med å bygge opp JBR Reklamebyrå og Kommunikasjonshuset Dinamo, tiltrer i stillingen 1. oktober.

Roll har også vært leder for Stabæk Event i forbindelse med etableringen av Telenor Arena, der han var sentral i å tilrettelegge arenaen for mer enn fotball.

56-åringen var en av de tre grunnleggerne av Norwegian Wood-festivalen i 1992 og har siden vært festivalsjef.

- Jørgen Roll har gjennom sin innsats i Norwegian Wood gitt et uvurderlig bidrag til å gjøre Oslo til en ledende musikkby i Norden og Europa. Han kjenner norsk og utenlandsk musikkliv, og han har i tillegg bred administrativ erfaring. Han er derfor den rette personen til å videreutvikle Oslo Konserthus som en ledende kulturinstitusjon i Oslo, sier styreleder Kjell Veivåg.

Selv sier Roll at han er både glad, ydmyk og veldig motivert for utfordringen.

- Jeg ser fram til å bruke all min erfaring og kunnskap, sammen med mine nye kollegaer, på å løfte konserthuset videre i tråd med strategiplanen for huset, sier Roll og påpeker at ambisjonen er at konserthuset fortsatt skal være Oslos musikalske storstue.

(NTB)