Norwegian Wood-sjefen blir Oslo Konserthus-direktør

Gir seg etter over 20 år.

BYTTER JOBB:  Jørgen Roll var med på å grunnlegge Norwegian Wood, og har vært knyttet til festivalen i over tjue år. Nå bytter han han jobb.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BYTTER JOBB: Jørgen Roll var med på å grunnlegge Norwegian Wood, og har vært knyttet til festivalen i over tjue år. Nå bytter han han jobb. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jørgen Roll, som er utdannet siviløkonom og som økonomidirektør var med å bygge opp JBR Reklamebyrå og Kommunikasjonshuset Dinamo, tiltrer i stillingen 1. oktober.

Roll har også vært leder for Stabæk Event i forbindelse med etableringen av Telenor Arena, der han var sentral i å tilrettelegge arenaen for mer enn fotball.

56-åringen var en av de tre grunnleggerne av Norwegian Wood-festivalen i 1992 og har siden vært festivalsjef.

- Jørgen Roll har gjennom sin innsats i Norwegian Wood gitt et uvurderlig bidrag til å gjøre Oslo til en ledende musikkby i Norden og Europa. Han kjenner norsk og utenlandsk musikkliv, og han har i tillegg bred administrativ erfaring. Han er derfor den rette personen til å videreutvikle Oslo Konserthus som en ledende kulturinstitusjon i Oslo, sier styreleder Kjell Veivåg.

Selv sier Roll at han er både glad, ydmyk og veldig motivert for utfordringen.

- Jeg ser fram til å bruke all min erfaring og kunnskap, sammen med mine nye kollegaer, på å løfte konserthuset videre i tråd med strategiplanen for huset, sier Roll og påpeker at ambisjonen er at konserthuset fortsatt skal være Oslos musikalske storstue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer