Norwegian Wood: To måneder før start er festivalledelsen taus

Bare et band er booket.

TOM NETTSIDE: På denne tida skulle nettsida til Norwegian Wood normalt sett vært spekket med artister. Med bare to måneder igjen til festivalstart har de bare offentliggjort et eneste band. Amerikanske Wilco kan neppe kalles en tung headliner heller. Foto: Skjermdump / Norwegianwood.no
TOM NETTSIDE: På denne tida skulle nettsida til Norwegian Wood normalt sett vært spekket med artister. Med bare to måneder igjen til festivalstart har de bare offentliggjort et eneste band. Amerikanske Wilco kan neppe kalles en tung headliner heller. Foto: Skjermdump / Norwegianwood.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er drøye to måneder til Norwegian Wood skal markere festivalens 25-års jubileum, men så langt er det bare et navn på artistlista.

Normalt sett har festivaler av en slik størrelse det meste av konsertprogrammet klart flere måneder i forveien.

Nå er det mange som lurer på hva som skjer, om det i det hele tatt blir festivalen i Frognerparken i Oslo.

Bestilte fly og hotell En av dem som lurer, er Lars Joar Vold fra Trondheim. Han hadde store forventninger til årets festival og har allerede bestilt festivalbilletter, fly og hotell.

Han legger ikke skjul på at det har kostet. Bare på hotell har han brukt 2500 kroner.

- Jeg har aldri vært på festivalen før, men jeg tok en sjanse og tenkte at det ville komme store navn på artistlista siden de feirer 25 år i år, sier han til Dagbladet.

Taus festivalledelse Vold forteller at han gjentatte ganger har sendt meldinger til festivalen på deres Facebook-sider, men at han ikke har fått svar. Desverre er han ikke alene.

Siden starten av mars har flere spente festivalgjengere etterlyst artistslipp, men heller ingen av dem har fått svar.

- Jeg har deltatt på mange festivaler, og mange har blitt veldig proffe med årene. De fleste svarer veldig fort, men jeg tror ikke Norwegian Wood har svart på noe siden etter jul, sier Vold.

Venter på svar Han forteller at han først ble bekymret da festivalen ikke offentliggjorde noen artister. Hittil er det bare det amerikanske rockbandet Wilco som er bekreftet.

Vold sier også at han er bekymret fordi det normalt sett er kamp om artistene i festivalsesongen. Han forteller at han er svært skuffet over den manglende kommunikasjonen.

- Jeg hadde definitivt større forventninger til en så veletablert festival som Norwegian Wood, sier Vold.

Tidligere bookingansvarlig, styremedlem og talsmann for Norwegian Wood, Jørgen Roll, sier til Dagbladet at de jobber på spreng for å få ting på plass.

- Vi jobber med saken og håper å gi ut mer informasjon veldig snart, sier han.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med den nåværende festivalsjefen, Mie Skard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer