Nøs seg til legevakta

For Shout Out Louds åpnet Øyafestivalens klubbkveld hardt.

(Dagbladet.no): -Det har skjedd noe, men jeg er ikke helt sikker på HVA, sier Adam Olenius og kikker opp fra mobiltelefonen.

Han er vokalist i svenske Shout Out Louds, en av hovedattraksjonene på dagens Øya-klubbkveld. Fram til sent, sent i kveld skal nesten seksti band fylle Oslos klubbscener.

Men nå har noe altså skjedd med keybordist Bebban Stenborg. Noe med ribbeina, ifølge tekstmeldingene som tikker inn på mobilen til Adam. Nå er Bebban visstnok på legevakta, men Adam er ikke bekymret.

Skjør

- Hun er så liten og skjør, det skjer alltid greier med Bebban. Salmonella og slikt, men jeg tror aldri vi har avlyst en konsert, så det går nok bra, skal du se, mener han.

Shout Out Louds har åpenbart vært ute en vinternatt. I flere intervjuer med bandet er journalistene mer enn vanlig opptatt av at kvintetten spiller mange konserter, at de har turnert mye i USA, besøkt tv-program som «Late Show» med David Letterman og «The Tonight Show» med Jay Leno, og spilt så mye at de knapt fikk tid til å sette seg ned for å spille inn andrelbumet «Our Ill Wills», som ble sluppet denne uka.

«Melankolien til Shout Out Louds er en naiv, positiv melankoli, en nostalgi over noe som skjedde for en time siden og kommer til å skje igjen neste uke», skrev Dagbladet, trillet terningkast fem og sammenlignet bandet med The Cure.

- Jeg så den anmeldelsen, det var fint det, sier Adam.

MELANKOLSKE: Svenske Shout Out Louds. Her på båt. Foto: Promo
MELANKOLSKE: Svenske Shout Out Louds. Her på båt. Foto: Promo Vis mer

- Jeg kunne bare ønske at ikke absolutt alle alltid dro fram The Cure.

Reaksjoner

Han forteller at bandet i begynnelsen var mer inspirert av amerikanske indieband som Neutral Milk Hotel og Grandaddy, men at låtskriverprosessen nå består mer av reaksjoner på tidligere Shout Out Louds-låter. Hvis de har skrevet to triste sanger, er de opptatt av å nøytralisere humøret med en glad en.

- Så dere ikke fans av The Cure?

- Joda, det er klart, men ikke blodfans.

Platesamlergutter

Shout Out Louds har på sin side blodfans. I Skandinavia pleier de ikke å gjøre så mye ut av seg, men i USA kommer de som regel snikende bort til bandet på gata, etter konserter og i platebutikker.

- Amerikanske blodfans, vil, i motsetning til vanlige amerikanere, ikke snakke. De er platesamlegutter som bare vil at du skal signere plata di. Hvis du snakker til dem blir de helt satt ut, mener bassist Ted Malmros.

Nøs seg til legevakta

Det var han som sendte tekstmeldingene til Adam om Bebban, og sammen med trommeslager Eric Edman kom han snikende inn i intervjuet etter hvert.

De kan opplyse at det går bra med Bebban. At hun bare kom med et så kraftig nys at hun fikk krampe i brystet, og derfor måtte til legevakten.

Det går visst bra nå. Som vanlig.