Nostalgi i Bjørvika

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BJØRVIKA: Jan Carlsen er i Dagbladet 03.01.07 ute i velkjent reaksjonært og nostalgisk ærend når han gir sitt tilsvar til vårt innspill. Morten W. Krogstad har kommentert samme sted våre innspill med feil forståelse av premissene og forklaringene 05.01.07.

Carlsens alder har intet med hans bakstreverske og nostalgiske syn på byutvikling å gjøre eller hans manglende forståelse av hvilke mekanismer som ut fra politiske retningslinjer driver dagens utvikling av norske byer. Hans bås er kun dem med nostalgi fremfor fremtidstro og engasjement til å sikre kvalitet og det gode i fremtidens løsninger. Ingen har påstått at Bjørvikas høyder og forslag til utforming er nytt for annet enn Oslo. Nytt i måten å løse høy utnyttelse i et byområde med åpninger mellom bygninger og sammenknytning til havnefronten. (Men har vi sett det realisert noe annet sted?) Barcode-prosjektet vil i mange sammenhenger bli mer representativt, visjonært og interessant å besøke en Operaen. Fordi det representerer en visjon og en plan om tetthet, aktivitet og en pulserende byliv i Oslo sentrum. Krogstads feil er å tro at vi mener byen ikke kan bli for full. En by kan bli for tett, men for Oslo er det svært langt frem til den type problemstilling. De byene vi alle skatter har som et minimum den dobbelte tetthet av Oslo! Tetthet, byliv og urbanitet har et gjensidig avhengighetsforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer