Nostalgi-kick

For nesten 30 år siden var han større enn Elton John. I dag er Gilbert O'Sullivan stor nok til å gi oss tidvis glimrende nostalgiske opplevelser. I går kveld fylte den spede, hårfagre iren konsertsalen Storm P. på Smuget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynte litt famlende med lydproblemer, og selv om O'Sullivans medbrakte tekniker aldri fikk liv i lyden, ga artisten liv til sine mange, gamle hits.

O'Sullivans storhetstid strekker seg fra 1970 til 1975. I 1972, da han lå øverst på hitlistene i Europa og i USA, var han en større eksportartikkel som sanger/låtskriver enn Elton John.

Selv om jeg var for ung til å være hans kjernepublikum, er det umulig ikke å huske «Clair», «Matrimony», «Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day», «Get Down», «Alone Again», «Ooh Baby» osv. Flere av dem fikk vi servert i går, til stor nostalgisk glede.

En del av kveldens repertoar var, som karrieren, preget av kuriosa. Men O'Sullivan har skrevet flere klassiske pop-perler med McCartneysk sjarm. Stemmen er heller ikke ulik Beatles-ikonets - og fremdeles intakt.

Raymond O'Sullivan, som han egentlig heter, er en has been med stil. Den 53 år gamle artisten, som nå har Japan som sitt viktigste platemarked, holder seg forbausende godt.

# Anders Grønneberg

anders.gronneberg@dagbladet.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer