Nostalgisk 80-tallseventyr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«The Princess Bride» kom ut i 1987. Den er regissert av Rob Reiner. Filmen er basert på William Goldmans bok ved samme navn (nei, ikke Golding som skrev «Fluenes herre»). Jeg husker jeg spilte den inn på vhs fra Sky Movies. Det har plutselig gått 20 år og jeg kan med hånden på hjertet sverge på at jeg har sett den minst én gang i året siden. Jeg har lest boka to ganger, hørt boka på lydkassett (lest inn av selveste Rob!) og kjøpte nylig en «Princess Bride» t-skjorte på nettet som jeg går med minst en gang i uka, til enkeltes store fortvilelse.

Goldman har også overført boka til screenplay, noe han har gjort med stort hell også tidligere i «Marathon Man». Reiner og Goldman hadde et fantastisk samarbeid til i 1990. Da var filmen basert på Stephen Kings «Misery». Andre filmer som Goldman har gjort screenplay til er blant annet «Butch Cassidy & the Sundance Kid», «The Stepford Wives», «All the President’s Men» og «Chaplin». «The Princess Bride» er en eventyrfilm for barn og voksne. Ikke ulikt de fleste Pixar og Dreamworks-filmene, balanserer den elegant mellom det barnevennlige til poenger bare de voksne får med seg. Den er spekket med kloke sitater som: «Who ever said life was fair? Where is that written? Life isn’t always fair.» til Monty Pythonske: «Life is pain. Anyone who says differently is selling something.» Det beste med denne filmen er historien, dialogene og castingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer