Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nostalgisk Dolly

Dolly Parton er restituert, og takk for det!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Hennes forrige studioalbum, «For God And Country» (2003), var en ganske redselsfull (ja, faktisk), flaggviftende, superpatrotisk hyllest til USA og amerikanske soldater på bin Laden-tokt. Det var ganske avvæpnende (!), for før det hadde Dolly gitt ut flere fine bluegrassplater.

Yusuf Islam

«Those Where The Days» har også bluegrasselementer, men mikset med akustisk country og folk. Og Dolly har åpenbart ikke noe imot muslimer generelt, for blant gjestene her er faktisk Cat Stevens, eller Yusuf Islam, på gitar på hans egen «Where Do The Children Play» fra 1970. Det er en av Dollys favorittlåter fra 60- og 70-tallet, som hun nå har spilt inn sammen med de originalartistene som har vært tilgjengelig. Det betyr gjenhør med bl.a. Mary Hopkin på tillelåta (selv om hun er vanskelig å spotte blant en rekke andre, kjente korister) og Kris Kristofferson ( «Me And Bobby McGee» ), mens Nickel Creek fyller inn på Bob Dylans «Blowin\' In The Wind» og Norah Jones og Lee Ann Womack på Pete Seegers «Where Have All The Flowers Gone» . David Foster gjester på John Lennons «Imagine» , som de med fordel kunne holdt seg unna.

Spesielt

Originalt er dette ikke, og man kan jo lure på hensikten med å spille inn disse sangene enda en gang. Men med Dolly bak mikrofonen blir det ofte helt spesielt - uansett om det er gjort hundre ganger før. Tim Hardins «If I Were A Carpenter» er bare flott med den nye stjerna Joe Nichols som Dollys duettpartner, og «Turn, Turn, Turn» med The Byrds\' Roger McGuinn og «Both Sides Now» med Judy Collins (sammen med Rhonda Vincent) kler Dolly utmerket. Musikerne er fra Nashvilles toppdivisjon, så her er det bare å kose seg!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!