Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Notabene-bokhandlene konkurs

Styret i bokhandelkjeden Notabene har begjært oppbud.

KONKURS: Bokhandelkjeden Notabene er slått konkurs. Den utløsende faktoren for styrets beslutning om å gå til skifteretten var bankens oppsigelse av finansieringen før helgen. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet.
KONKURS: Bokhandelkjeden Notabene er slått konkurs. Den utløsende faktoren for styrets beslutning om å gå til skifteretten var bankens oppsigelse av finansieringen før helgen. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Notabene er slått konkurs, opplyser bokhandlerkjeden.

- Foreløpig holder alle butikkene oppe som normalt. De ansatte har selvfølgelig mange spørsmål som vi besvarer så godt vi kan. Vi arbeider sammen med bostyre og bank for å prøve å finne en løsning, sier daglig leder Rune Nicolaisen til Dagbladet.

- Hva er de umiddelbare konsekvensene for de ansatte og butikkene?

- Foreløpig holder alle butikkene oppe som normalt, sier han.

- Tøft marked I en pressemelding opplyser kjeden hva som er bakgrunnen for konkursen:

- Et tøft marked har ført til svekket omsetning og resultater. Den utløsende faktoren for styrets beslutning om å gå til skifteretten var bankens oppsigelse av finansieringen før helgen, sier Christian Melby, som fram til nå har vært styreleder i Notabene.

- Det har vært jobbet iherdig de siste døgnene, men vi har ikke lyktes med å finne en bærekraftig totalløsning, legger han til.

Nedre Eiker Tingrett har derfor onsdag åpnet konkurs i Notabene-boet og oppnevnt advokat Håvard Wiker som bobestyrer.

Selskapets hovedbank har sagt at de vil samarbeide med bostyret og sikre driften inntil nye eiere er på plass.

Notabene-kjeden har cirka 1.000 ansatte i 139 butikker. Samlet solgte butikkene for 654 millioner kroner i 2011. Kjeden ble etablert i 1985.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!