Notabene er konkurs

Bokhandelkjeden Notabene er konkurs.

GÅTT KONKURS: Bokhandelkjeden Notabene. Bildet er fra 2004. Foto: Torbjørn Grønning
GÅTT KONKURS: Bokhandelkjeden Notabene. Bildet er fra 2004. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bokhandelkjeden Notbene er gått konkurs, melder Dagens Næringsliv.

Bokhandelen har over lenger tid hatt økonomiske problemer. DN skrev tidligere i år at selskapet hadde 28 inkassokrav på tilsammen 1,7 millioner kroner. Avisa melder også at søsterselskapet Boklageret har slått seg konkurs.

I fjor tapte Notabene 28 millioner kroner før skatt, av en omsetning på 183 millioner kroner. Notabene har nå en samlet gjeld på 94 millioner kroner, ifølge en kjennelse fra Oslo byfogdembete, gjengitt av DN.

Året før gikk bokhandlerkjeden gikk bokhandlerkjeden så vidt i pluss, med rundt 300 000 kroner i resultat før skatt.

Andre konkurs

Dette er andre gangen at bokhandelkjeden går konkurs. I 2013 viste daværende styreleder Christian Melby til «et tøft marked har ført til svekket omsetning og resultater» i sin uttalelse til Dagbladet.

Ifølge E24 har selskapet hatt svake resultater og kreditorkrav over lengre tid. Butikken har gradvis redusert antall butikker i kjeden, og har per i dag 47 utsalgssteder.

Flere hundre ansatte

E24 melder også at Notabene per siste oversikt fra offentlige registre hadde 235 ansatte.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder og styreleder Harald Allen Enersen i Notabene, men har foreløpig ikke lyktes.

Det var Oslo byfogdembete som åpnet konkurs i boet i dag. Dagbladet har ikke lyktes å få kommentar fra bostyrer, advokat Ellen Synnøve Schult Ulriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer