DEBATT

Coronaviruset:

Notater fra fronten

Vi er i krig, og jeg er krigspresident, sa president Trump her forleden. Han er en mann av store ord – helst om sin egen person – men akkurat krigsmetaforen er han ikke alene om i disse dager.

HVERT MUNNBIND TELLER: - Hva om vi slipper opp for smittevernutstyr? På vakt i helgen betød det at vi planla antall ganger vi gikk inn til en mulig coronasmittet – hvert engangsmunnbind teller, skriver Cathrine Krøger. Foto: Halvor Jahre
HVERT MUNNBIND TELLER: - Hva om vi slipper opp for smittevernutstyr? På vakt i helgen betød det at vi planla antall ganger vi gikk inn til en mulig coronasmittet – hvert engangsmunnbind teller, skriver Cathrine Krøger. Foto: Halvor Jahre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
LES ALT OM CORONA

Nylig utkom Erik Martiniussens «Bakteriekrigen». Den handler om hvor revolusjonerende penicillinen var da den kom på markedet etter krigen, der vi trodde vi hadde funnet det ultimate våpen mot de store pandemiene. Martinuissens skriver riktignok om den faretruende økning av antibiotikaresistente bakterier, som er en krig vi er dømt til å tape. Men vi er også ganske hjelpeløse i kampen mot corona. Dette er gammeldags krigføring, uten et masseødeleggelsesvåpen, og med fotsoldater i frontlinjen.

Fotsoldatene er helsearbeiderne, og også lederen av Sykepleierforbundet Lill Sverresdatter Larsen, tar krigsmetaforen i bruk. Nylig sendte hun ut en mail til landets 110000 sykepleiere, med skryt og oppmuntring til oss som nå står der i frontlinjen. Vi har allerede fått beskjed om å forberede oss på en langvarig kamp, med forandret turnus, pålagt overtid og kutt i ferie.

Selv har jeg en deltidsstilling på en medisinsk avdeling på Ullevål. Det er på sitt vis en takknemlig jobb for tiden. Lovordene hagler over helsearbeidere som står i frontlinjen, og jobber natt og dag – som Erna uttrykker det. Inntil sist uke har denne heroiseringen vært heller pinlig for vår del.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer