Notodden blir knutepunktfestival

Loves 2,5 millioner i fast årlig støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske holdt ord og ga torsdag ettermiddag den jubilerende Notodden Blues Festival litt av en bursdagsgave – nemlig knutepunktstatus.

I 2005 lovet han nærmest landets største bluesarrangement, som i år arrangeres for 20. gang, status som knutepunktfestival dersom partiet hans kom til makten. Den daværende stortingsrepresentanten mente da at Notodden-festivalen har muligheten til å bli et bluessentrum i Europa.

Nå oppfylte han vel på plass som kulturminister sitt eget valgflesk, og ga en velvoksen bursdagspresang til festivalen – 2.5 millioner kroner i årlig støtte.

Anerkjennelse til festivalen

– Men det er først og fremst en anerkjennelse til festivalen, fastslo Giske da han fra scenen, foran over 5.000 ivrige publikummere på torget på Notodden, sa det alle i bluesmiljøet håpet han ville si.

Mens Giske har valgproblemer når det gjelder hvilken rockfestival som skal få knutepunktstatus, sa han at det ikke var vanskelig å velge knutepunktet for blues. Kulturministeren siterte sin egen statsminister Jens Stoltenberg, som i en tidligere åpningstale kalte Notodden-festivalen for «alle bluesfestivalers mor».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer