Notoddens bluespris går til...Notodden

Den 26. festivalen i Europas blueshovedstad er i gang.

BEGGE FIKK PRIS: Festivalleder Jostein Forsberg (t.v.) delte ut bluesprisen til  ordfører Jørn Christensen på Notodden, og fikk sjøl pris - fra The Blues Foundation i Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
BEGGE FIKK PRIS: Festivalleder Jostein Forsberg (t.v.) delte ut bluesprisen til ordfører Jørn Christensen på Notodden, og fikk sjøl pris - fra The Blues Foundation i Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/DagbladetVis mer

NOTODDEN (Dagbladet): For 22. gang ble Notodden Blues Festivals pris delt ut under den offisielle åpningen i kveld, og den har vel aldri hatt kortere vei.

Vertskommunen fyller 100 år i år, og da passet det veldig greit å sjenke prisen som en takk for samarbeidet gjennom 26 festivaler.

Eget bok- og blueshus Timingen kunne ikke vært bedre. 13. desember åpner bok- og blueshuset, Europas Blues Senter, som blir den nye storstua i den gamle industribyen som ønsker å gjøre bluesen til helårsindustri.

Det var daglig leder i festivalen, Jostein Forsberg, som delte ut prisen til ordfører Jørn Christensen. Og jamen ble det en pris til Forsberg også.

The Blues Foundation takket Forsberg for seks år i styret i organisasjonen.

Forsberg var det første europeiske medlemmet i styret i den internasjonale parablyorgansisasjonen for verdens bluesfolk, med sete i Memphis, Tennessee.

Hovigs hangar Åpningen av bluesfestivalen trekker alltid flere tusen publikummere til teltet i sentrum, døpt Hovigs hangar til minne om NRKs avdøde bluesgeneral.

Selve åpningen sto LO-leder Gerd Kristiansen for - på sin bursdag. Ikke dårlig å få bursdagssangen sunget av nærmere 4000 mennesker!

Det er i teltet mye av musikken kan oppleves - i tillegg til tre mindre klubber i byen, en utescene for folk & blues, Notodden kirke, bluescruise på Heddalsvannet og Brygga.

Van Morrison På scenen i bluesteltet i kveld sto 30-årsjubilant Good Time Charlie, Charlie Musselwhite og BigBang.

Men det er på den store utescenen ved vannkanten de store trekkplastrene skal trekke opp imot 10 000 mennesker i morgen og lørdag. Van Morrison kommer med eget fly til telemarksbyen for å gjøre sin eneste konsert i Norge i sommer.

Lørdag norgesdebuterer Tedeschi Trucks Band fra USA, med ekteparet Susan Tedeschi og Derek Trucks i spissen, på Brygga.

I løpet av helga blir det konserter med over 40 artister, fra John Mayall, Eric Burdon, Angela Brown, Knut Reiersrud og Monica Heldal til norgesvennene Beth Hart og Dana Fuchs, publikumsyndlinger som har hatt nærmest klippekort på festivalen de siste åra.

ÅPNET FESTIVALEN: Gitarist Steinar Karlsen og 30-årsjubilant Good Time Charlie var blant artistene som åpnet Notodden Blues Festival i kveld.Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
ÅPNET FESTIVALEN: Gitarist Steinar Karlsen og 30-årsjubilant Good Time Charlie var blant artistene som åpnet Notodden Blues Festival i kveld.Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer