Notoddens bluespris til Daniel Eriksen

Bluesfestivalen er i gang.

FIKK PRIS FOR GAMMEL BLUES: En smørblid Daniel Eriksen ble overrakt årets bluespris av Little Steven under åpningen av bluesfestivalen på Notodden i kveld. Ingen vil bli overrasket om han hopper opp på scenen også med gitar under festivalen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
FIKK PRIS FOR GAMMEL BLUES: En smørblid Daniel Eriksen ble overrakt årets bluespris av Little Steven under åpningen av bluesfestivalen på Notodden i kveld. Ingen vil bli overrasket om han hopper opp på scenen også med gitar under festivalen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOTODDEN (Dagbladet): Det var stort for Daniel Eriksen (38) å få NBFs bluespris, men å få den av selveste Little Steven var ekstra gjevt.

- Det var en pris i seg sjøl, og noe av det kuleste som kunne skjedd, sier Eriksen etter at han helt overraskende ble ropt opp som vinner av den høythengende prisen under den offisielle åpningen av Notodden Blues Festival i kveld.

Spellemann Det er Eriksens år. Tidligere i år vant han Spellmannprisen for albumet «Moonshine Hymns», og i kveld altså bluesfestivalens pris. At Little Steven hadde hørt seg opp på artisten tidligere på dagen - og ville høre mer - falt også i god jord.

- Fucking fantastic, var karakteristikken fra Steven van Zandt.

- Han spiller autentisk Mississippi-blues, og det er ikke lett. Du fortjener å bli stor. Vær så snill, kom til Amerika - ofte - sa Little Steven til Daniel - og til øredøvende jubel fra om lag 4000 mennesker i det store bluesteltet midt i sentrum av bluesbyen.

Bluescruise Foreløpig har Eriksen mer enn nok med å underholde publikum under festivalen. Sju-åtte spillejobber står på programmet, blant annet flere bluescruise på Heddalsvannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.