Novemberpoet med forfatterdrøm

Julianne Yang (15) ble månedens elevpoet i Skolekammeret. - Jeg elsker å skrive. Mer er det vel ikke ved det, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med diktet «paranoid» gikk Julianne helt til topps i Skolekammeret i november. Hun går i tiende klasse på Ugla ungdomsskole i Trondheim, og hun liker best de fagene der hun får skrevet.

- Egentlig har jeg skrevet dikt siden sjuende klasse, men da var det for det meste klassiske klisjébomber som heldigvis ble stengt inne i dagboka mi, forteller Julianne.

Grenseløst

Hun begynte med «ordentlig» lyrikk på Dikt.no i mai i år. Der fikk hun konstruktiv hjelp og erfaring som hjalp henne å utvikle talentet.

- Å skrive er grenseløs uttrykksform, og det finnes ikke en bedre følelse enn når jeg har gjennomført en god tekst. Jeg tar denne hobbyen veldig alvorlig, sier Julianne, som ønsker å fortsette å skrive i framtida.

- Drømmen er så klart å bli forfatter, men det er vel så å si umulig med mindre jeg blir oppdaget, sier den unge poeten.

- Jeg elsker å skrive. Mer er det vel ikke ved det.

Forbilde

Det var Arne Berggren som fikk Julianne til å begynne å skrive.

- Jeg begynte først å lese bøkene hans, og da jeg oppdaget at det faktisk fantes interessante ungdomsbøker, ville jeg prøve å skape noe sånt selv. Berggren la grunnen for mine første forsøk på å skrive noe selv. Han vil derfor alltid være et forbilde for meg, selv om jeg har skiftet skrivestil til noe dypere, noe tyngre, og funnet min egen stil etterhvert, sier Julianne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer