Novemberpoet med forfatterdrøm

Julianne Yang (15) ble månedens elevpoet i Skolekammeret. - Jeg elsker å skrive. Mer er det vel ikke ved det, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med diktet «paranoid» gikk Julianne helt til topps i Skolekammeret i november. Hun går i tiende klasse på Ugla ungdomsskole i Trondheim, og hun liker best de fagene der hun får skrevet.

- Egentlig har jeg skrevet dikt siden sjuende klasse, men da var det for det meste klassiske klisjébomber som heldigvis ble stengt inne i dagboka mi, forteller Julianne.

Grenseløst

Hun begynte med «ordentlig» lyrikk på Dikt.no i mai i år. Der fikk hun konstruktiv hjelp og erfaring som hjalp henne å utvikle talentet.

- Å skrive er grenseløs uttrykksform, og det finnes ikke en bedre følelse enn når jeg har gjennomført en god tekst. Jeg tar denne hobbyen veldig alvorlig, sier Julianne, som ønsker å fortsette å skrive i framtida.

- Drømmen er så klart å bli forfatter, men det er vel så å si umulig med mindre jeg blir oppdaget, sier den unge poeten.

- Jeg elsker å skrive. Mer er det vel ikke ved det.

Forbilde

Det var Arne Berggren som fikk Julianne til å begynne å skrive.

- Jeg begynte først å lese bøkene hans, og da jeg oppdaget at det faktisk fantes interessante ungdomsbøker, ville jeg prøve å skape noe sånt selv. Berggren la grunnen for mine første forsøk på å skrive noe selv. Han vil derfor alltid være et forbilde for meg, selv om jeg har skiftet skrivestil til noe dypere, noe tyngre, og funnet min egen stil etterhvert, sier Julianne.

Ellers leser hun Thomas Harris, Herbjørg Wassmo, og beundrer Stephen King. - Han gir meg håp om at bare man er god nok, er det sjanser for å bli oppdaget.

Veivalg

Til høsten begynner Julianne på videregående skole. Julianne kunne tenke seg å jobbe som journalist, men er også fascinert av psykiateryrket. Derfor står valget mellom linja for media og kommunikasjon, og allmennfaglig studieretning.

Men før det tror vi Julianne kommer til å skrive mange bra dikt og tekster. Takk for et flott novemberdikt og lykke til videre!

Les diktet

paranoid

i ett med mørket

pulserende

transparent

det er to av oss

en sortkledd

uten kropp

trår taktfast bak meg

ble hun med meg

inn i kisten?

ELSKER Å SKRIVE: Julianne Yang går på Ugla ungdomsskole i Trondheim. Hun er kåret til månedens poet i Skolekammeret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer