Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nøyer oss med indie-kred

Silence the Foe er ute med debutalbum.

(Dagbladet.no): 24. april slapp Silence the Foe debutalbumet sitt «Shaking Hallelujah» til strålende kritikker i flere store aviser, blant annet Dagbladet, som ga albumet terningkast fem.

For bandet er det deilig å endelig få gitt ut albumet, etter at de for noen år siden nesten klarte å hale i land en kontrakt med et stort internasjonalt selskap. Men bare nesten:

- Vi sendte demoer rundt til forskjellige selskaper, og gjorde en showcase i Tyskland for stort selskap. De elsket det, og ville satse på oss. Vi hadde kontrakten og hadde forhandlet ferdig. Så fikk selskapet beskjed fra USA-kontoret om at det skulle satses kun på amerikanske band, sier vokalist Anders Voldrønning til Dagbladet.no.

Etter nedturen var bandet langt nede, og de måtte innse at veien til internasjonal karriere trolig var lengre unna:

- Vi var deppa og tenkte at nå skulle vi turnere og få et stort gjennombrudd. Det var et nederlag for begge parter, men slik er det. Det er vanskelig å slå igjennom i utlandet som norsk band. Hadde vi vært et amerikansk band hadde vi vært signert internasjonalt for fem år siden.

- Vi får være et lite indie kred-band i stedet, sier Voldrønningen.

I sommer skal de spille på flere festivaler, og de ser allerede fremover mot mulig internasjonal suksess:

- Det er ikke lett å selge plater i Norge, hardcore er en smal sjanger. Men på verdensbasis er det et stort marked. Hvis vi får hjelp i Norge nå, blir det nok lettere i utlandet til høsten. Det viktigste for oss er kvalitet og spilleglede, og stemningen på konsertene.

Det er nettopp konsertene Silence the Foe har overbevist med hittil. Naturligvis fordi platen «Shaking Hallelujah» er debut-langspilleren, men også på grunn av et veldig visuelt show. De satser på å ta med seg energien også på albumet:

- Vi vil alltid være bedre live enn på plate, men vi er ikke bare et liveband. Vi vil mestre både plate og live-konserter. Det er trist med band som gir ut bra skiver, som ikke leverer live.

- Den dagen vi er bedre på plate enn live, da er vi 50 år og klarer ikke røre oss på scenen lenger.

Shaking Hallelujah: - Lufta gikk ut av ballongen. Men så ble stemningen bedre, og vi tok bildet med ballongene, sier Anders Voldrønning om stemningen etter at den internasjonale avtalen gikk i vasken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling